Φεστιβάλ Bookpoints: Οι ήρωες των παιδικών βιβλίων ξεπηδούν από τις σελίδες και μαθαίνουν στα παιδιά να παίζουν

Φεστιβάλ Bookpoints: Οι ήρωες των παιδικών βιβλίων ξεπηδούν από τις σελίδες και  μαθαίνουν στα παιδιά να παίζουν

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και το βιβλιοπωλείο «Κάτι Γίνεται», στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει ένα φεστιβάλ για παιδιά που θα λατρέψουν τα βιβλία! Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ξεκινά το Φεστιβάλ «Bookpoints – Συναντήσεις με βιβλία», ένα μοναδικό αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο.

Ιστορίες διαχρονικές, που κράτησαν συντροφιά και ανέθρεψαν δεκάδες παιδιά χρόνια τώρα, διαβάζονται ξανά! Οι ήρωες ζωντανεύουν και συστήνονται σε νέους φίλους με έναν υπέροχα ενδιαφέρων τρόπο!

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα

11:00 «Τρελαντώνης»

Η ομάδα «Ανεμοσκορπίσματα» καθοδηγεί τα παιδιά σε παιχνίδια παραδοσιακά, που παίζονταν την εποχή του Τρελαντώνη σε αλάνες και πλατείες. Σε ομάδες συμμετέχουν και χρησιμοποιούν νου και σώμα για την κάθε τους κίνηση… Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών.

17:00 «Πίτερ Παν»

Η εκπαιδεύτρια τσίρκου Μαριάνθη Μότα, εμπνέεται από τον Πίτερ Παν και στήνει ένα εργαστήρι τσίρκου για παιδιά γεμάτο δοκιμασίες εναντίον πειρατών, παιχνίδια ισορροπίας, σκανδαλιές στη χώρα του Ποτέ-Ποτέ! Παιδιά 3 έως 6 ετών ανακαλύπτουν τον Πίτερ Παν, τους φίλους και την χώρα του με πολύ διασκεδαστικό τρόπο.

18:30 «Πίπη Φακιδομύτη»

Η θεατρική εταιρεία TheatrAction, παρουσιάζει μία διαδραστική παράσταση για παιδιά 6 έως 10 ετών. Ηθοποιοί και παιδιά ταξιδεύουν και ανακαλύπτουν τις αταξίες και όσα έκανε η Πίπη και οι φίλοι της!

Η διάρκεια των εκδηλώσεων είναι περίπου 1 ώρα και πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, λόγω των περιορισμένων θέσεων!

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, συγκεντρώνουμε βιβλία για να τα χαρίσουμε στην Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι.

Πληροφορίες

Βιβλιοπωλείο Κάτι Γίνεται

Γ. Παπανδρέου 27-πρώην Ανθέων, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: 2310846790

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα