Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κεφαλονιά, πλάι στο κύμα με ελεύθερη είσοδο!

Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κεφαλονιά, πλάι στο κύμα με ελεύθερη είσοδο!

Σε λίγες ημέρες έρχεται το 2ο SeaNema Open Air Film Festival στην Κεφαλονιά! Μια καλοκαιρινή γιορτή της μεγάλης οθόνης, για μικρούς και μεγάλους οργανώνεται στο καταπράσινο νησί του Ιονίου πελάγους.

Πρόκειται για ένα μοναδικό φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα κι ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως, όπου οι προβολές λαμβάνουν χώρα όχι σε χώρους προβολής, αλλά σχεδόν πάνω στη θάλασσα! Από τις 8 έως και τις 11 Αυγούστου, οι απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες και τα παραθαλάσσια σημεία της Κεφαλονιάς μεταμορφώνονται σε μοναδικές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες, που θα προβάλλουν ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο. Όλο το νησί γίνεται θερινός κινηματογράφος, με συντροφιά τον ήχο του Ιονίου.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κεφαλονιά, πλάι στο κύμα με ελεύθερη είσοδο!

Φέτος το SeaNema Open Air Film Festival, πλουτίζει. Επιθυμώντας να δώσει βήμα σε νέους Έλληνες κινηματογραφιστές, φιλοξενεί ένα νέο Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους. Νέοι σκηνοθέτες συμμετέχουν στο διαγωνισμό και διεκδικούν το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Την ίδια στιγμή, το κοινό, θα επιβραβεύσει την αγαπημένη του ταινία μικρού μήκους με το Βραβείο Κοινού! Η συμμετοχή των δημιουργών ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, με 85 νέους κινηματογραφιστές να στέλνουν τις νέες, γεμάτες φρεσκάδα δουλειές τους. Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ επέλεξε τις 8 πιο ενδιαφέρουσες από αυτές, για να προβληθούν στο φεστιβάλ.

Παράλληλα στο νησί θα υπάρχουν καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθέσεις, ημερίδες και πάρτι με θέμα το σινεμά, όπως επίσης και μια σπουδαία έκθεση φωτογραφίας προς τιμήν του σπουδαίου Κεφαλονίτη, ποιητή της θάλασσας, Νίκου Καββαδία.

Η είσοδος στις προβολές του φεστιβάλ είναι δωρεάν! Όσοι επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για το 2 ο SeaNema Open Air Film Festival, μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα