Φεστιβάλ Κολωνού: Δείτε το πρόγραμμα

Φεστιβάλ Κολωνού: Δείτε το πρόγραμμα

Γράφει η Μελπομένη Φιλίππου

Αυτό που λατρεύω στην Αθήνα και θα το λατρεύω για πάντα είναι η ποικιλότητα των δράσεων που κάθε πολίτης έχει την ευχέρεια να παρακολουθήσει, να βιώσει, να χορτάσει.

Ένας ακόμη Σεπτέμβρης γεμάτος δρώμενα.

Στις 7/9 λοιπόν μέχρι και 24/9 λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Κολωνού που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Εκδηλώσεις υψηλού πήχη με γνωστούς καλλιτέχνες κάθε βεληνεκούς, θα λάβουν μέρος για να ψυχαγωγήσουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της μαγικής Αθήνας και όχι μόνον.

Με ημερολογιακή σειρά στις 15/09 μια world jazz συναυλία θα μας κρατήσει σε ρυθμούς ευδιάθετους με την Αγγελική Τουμπανάκη και τους Buzz Bastardz με ελεύθερη είσοδο στις 20:30. Δύο μέρες μετά στις 17/09 η “Μητρόπολη” του Αργύρη Πανταζάρα θα είναι εκεί όπου «κάθε άγγελος είναι ένας τόπος , μια εποχή, μια ιστορία». Αν το 2016 το απολαύσατε στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, αδιαμφισβήτητα αξίζει μια επανάληψη.

19/9 «Το δέντρο του Οιδίποδα» από την Ομάδα Ιδέα και τον σκηνοθέτη Κώστα Γάκη θα οξύνει το νου των θεατών με τον εξαμελή χορό σε μια αρχέγονη μοναξιά. Η Ιωάννα Παπά στις 20/09 θα παρασύρει θεατές με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη βιωματική ιστορία του Γεώργιου Βιζυηνού ¨Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον¨, σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

21/09 στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο το εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων με 4 νέες φωνές, τους Σαββέρια Μαργιολά, Βαλερία Κουρούπη, Νίκο Ξύδη και Βαγγέλη Δούβαλη θα μας ταρακουνήσει.

Μια μέρα πριν τη λήξη του φεστιβάλ στις 23/09 ο Σταμάτης Κραουνάκης θα παραστεί στην δική του σκηνοθετικά μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο ¨8 Οκτωβρίου 1838 Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα¨. Ερμηνέυει η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου.

Τέλος, όπως κάθε φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του, θα μας κάνει να χορέψουμε στους ρυθμούς των μοναδικών Big Band του δήμου Αθηναίων. Με τίτλο Τhe Hit Parade θα συναντήσουμε τους Σοφία Στρατή, Αντώνη Δόμινο και Νικόλα Ραπτάκη σε διασκευές pop, rock και soul επιτυχιών. Είσοδος ελεύθερη στις 20:30.

Λάτρεις κάθε είδους τέχνης θα βρίσκονται εκεί όπως κάθε φορά.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα