ΦΙΞ in art στη Θεσσαλονίκη: Διήμερο δωρεάν εκδηλώσεων

ΦΙΞ in art στη Θεσσαλονίκη: Διήμερο δωρεάν εκδηλώσεων

ΦΙΞ in art στη Θεσσαλονίκη: Διήμερο δωρεάν εκδηλώσεων

Στη Θεσσαλονίκη, ο Οκτώβρης ξεκινά με μια γιορτή για το Φθινόπωρο και για όλη την οικογένεια. Το ΦΙΞ in art, διοργανώνει ένα διήμερο φεστιβάλ, το Σάββατο 1 η και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, που υπόσχεται να ψυχαγωγήσει όλες τις ηλικίες! Yoga, χειροτεχνίες, εργαστήρια φωτογραφίας, κουκλοθέατρο, δημιουργίες…

Το φεστιβάλ «Γεια σου φθινόπωρο!», δίνει δημιουργική νότα στην πόλη και γεμίζει χρώμα και φωνές το ιστορικό κτήριο του ΦΙΞ. Δεκάδες προσεγμένες εκδηλώσεις, οργανωμένες με αγάπη και μεράκι, φαντασία και υπευθυνότητα!

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα

Σάββατο 01/10

11:00 «YogaDance»: Ένα πρωτότυπο εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους, που αποτελείται από συνδυασμό χορού, yoga και πιλάτες, με την Leah Russel. Είναι μία μοναδική εμπειρία που ενδυναμώνει το σώμα και βελτιώνει την ευλυγισία!

12:00 «Ο κύκλος με την κούκλα»: Παράσταση κουκλοθέατρου, από τον θίασο Redicolo.

14:00 Θεατρικό παιχνίδι: Παρασυρόμαστε στα μονοπάτια του αυτοσχεδιασμού, με οδηγούς την Τάνια Κανδυλανάπτη και τη Μαριανίνα Παπαδοπούλου.

15:00 Εργαστήριο κατασκευής παραδοσιακών οικισμάτων από διάφορες χώρες του κόσμου, από χώμα, άμμο και πριονίδια, με τον Thomas Streng.

16:00 «Camera Obscura»: Σκοτεινή αίθουσα, αίθουσα εμφάνισης φωτογραφιών. Μαθαίνουμε για το πώς κατασκευάστηκε η φωτογραφική μηχανή και για τις λειτουργίες της με τον Dario Krmpotic.

17:00 Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά

18:00 «Vagor & Bellavita»: Θεατρική παράσταση που αφηγείται ένα γλυκό παραμύθι για την αλληλεγγύη και την αξία της φιλίας, με έντονα στοιχεία από το θέατρο τσίρκου μιας άλλης εποχής, από τον θίασο Dromocosmicas.

Κυριακή 02/10

11:30 «Michelino Circus Theatre»: Ο Michelino προσπαθεί να μην σβήσουν από τη μνήμη του τη ζωή στο τσίρκο. Τα ζογκλερικά, τα μαγικά, τα ταξίδια που έκανε… Έτσι τα όνειρα που βλέπει κάθε βράδυ είναι γεμάτα μπάλες και κορίνες, σκοινιά και ιπτάμενους χορευτές!

12:30 «Η πιπίλα»: Μία παράσταση κουκλοθέατρου, από τον Θίασο «Νύστα», που μιλά για τη ζωή ενός παιδιού, που αγαπημένο του αντικείμενο είναι η πιπίλα του… Αναγκάζεται όμως γρήγορα να ωριμάσει και να γίνει δυνατός λόγω ενός απρόσμενου γεγονότος!

13:00 Θεατρικό παιχνίδι με τις Τάνια Κανδυλανάπτη και Μαριανίνα Παπαδοπούλου

14:00 «Bubble show»: Μία διαδραστική παράσταση, από την ομάδα «La Petite Marguerite», γεμάτη πολύχρωμες, ιριδίζουσες σαπουνόφουσκες, μας μεταφέρει σε έναν ονειρικό, παραμυθένιο κόσμο.

15:00 «YogaDance»: Ένα πρωτότυπο εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους, που αποτελείται από συνδυασμό χορού, yoga και πιλάτες, με την Leah Russel. Είναι μία μοναδική εμπειρία που ενδυναμώνει το σώμα και βελτιώνει την ευλυγισία!

16:00 «Nutri-bus»: Λεωφορείο διατροφής, μας ξεναγεί και εξηγεί την αξία της σωστής διατροφής για τη ζωή μας, με τη Σταυρινή Σταύρου.

17:00 «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά»: Κουκλοθέατρο για μικρά και ενήλικα παιδιά, που αφηγείται το ταξίδι μιας κάμπιας, σε έναν κόσμο γεμάτο απλωμένα ρούχα, από την ομάδα Gypsy Moth.

18:00 «Circus Taradadan»: Ταξιδεύουμε με τη μουσική και τα χρώματα στον κόσμο του τσίρκου, με διάφορα κόλπα από πολύχρωμους ταλαντούχους κλόουν.

Πληροφορίες

ΦΙΞ in art

26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 500 034

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα