Φλερτάρετε να ομορφύνει ο κόσμος!

Φλερτάρετε να ομορφύνει ο κόσμος!

Είμαι σε σύγχυση , είμαι προβληματισμένη και θα σας εξηγήσω γιατί. Κατά αρχάς θα συμφωνήσω με την Κατρίν Ντενέβ ‘’Ο βιασμός είναι έγκλημα ‘’ τελεία και παύλα. ‘’ Όμως το επίμονο ή αδέξιο φλερτ δεν είναι αδίκημα , ούτε η αβρότητα φαλλοκρατική επίθεση ‘’ ξέρεις κάτι ; θα ξανάσυμφωνήσω με τη σταρ. Και πάνω που πιστεύω πως έχω ξεκάθαρη άποψη πάνω στο ζήτημα των ημερών , διαβάζω τις δηλώσεις Μπερλουσκόνι ‘’η Κατρίν Ντενέβ είπε μια μεγάλη αλήθεια, το να φλερτάρεις δεν αποτελεί προσβολή’’.

Δηλαδή ο Μπερλουσκόνι συμφωνεί με την Ντενέβ , εγώ συμφωνώ με την Κατρίν , άρα έχω την ίδια γνώμη με τον Μπερλουσκόνι . Α΄πα πα ! δεν μου αρέσει καθόλου αυτό , μαλλιοκούβαρα έγινα. Εξακολουθώ να είμαι προβληματισμένη και συνεχίζω την διαδικτυακή μου βόλτα και ……… ‘’ Μπορείς να το απολαύσεις όταν σε βιάζουν ‘’ ισχυρίζεται η πρώην πορνοστάρ Μπριζίτ Λαέ που συνυπέγραψε με άλλες 100 γυναίκες το περιβόητο άρθρο στη Le Monde , με το οποίο υπερασπίζονται το ανδρικό ‘’πείραγμα’’.

Ε , εντάξει τώρα μου ξεκαθάρισαν τα πάντα. Δεν συντάσσομαι με καμία δήλωση και καμία σταρ. Βαλθήκατε να τα ισοπεδώσετε όλα. Το ξεχειλώσατε , το ξεφτιλίσατε.Τί ασχήμια ! Νιώθω μόνο την ανάγκη να υπερασπιστώ το φλερτ , το ευγενικό  , ρομαντικό , παραδοσιακό ,  άντε βρε ακόμα και το ιντερνετικό λόγω εποχής.

Το υπέροχο παιχνίδι του φλερτ αναζωογονεί σώμα και πνεύμα. Μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση , να μας ανεβάσει την αυτοπεποίθηση , να μας αποσπάσει από τα καθημερινά προβλήματα. Είναι κινήσεις , φράσεις , βλέμματα και συζητήσεις δύο εν δυνάμει εραστών.

« το φλερτ είναι ο χορός του ζευγαρώματος του ανθρώπινου είδους , δεν είναι εκδήλωση ή ερωτική εξομολόγηση και η κατάληξη δεν είναι πάντα η κατάκτηση αν και τείνει εκεί … »

σαβουάρ βιβρ έκδοση 1971.

Τα λεξικά γράφουν πως το ρήμα φλερτάρω προέρχεται από την αρχαία γαλλική λέξη Fleurter που σημαίνει ανθίζω . Καταλάβατε κορίτσια ;

Το συνώνυμο τού κορτάρω προέρχεται από το ιταλικό corte που σημαίνει αυλή. Στις αυλές των παλατιών οι αυλικοί συνομιλούσαν με λόγια ευγενικά και πολλές περικοκλάδες. Η έκφραση far la corte που μεταφράζεται  μιλάω όπως οι αυλικοί , μιλάω ευγενικά , πήρε τελικά τη σημασία φλερτάρω και πέρασε έτσι στα ελληνικά .

Καταλάβετε αγόρια;

Ακόμα και το ζωικό βασίλειο φλερτάρει. Ο μπακαλιάρος τραγουδάει ,  ένα είδος αρπακτικής μύγας προσφέρει δωράκια σε μεταξωτό αμπαλάζ , το παγώνι φουσκώνει και ανοίγει την εντυπωσιακή ουρά του και οι κροκόδειλοι δονούν τον αέρα με τις φωνητικές τους εκτάσεις.

Για αυτό σας λέω, αφήστε τον ρομαντισμό να ξυπνήσει μέσα σας, να σας παρασύρει στο σαγηνευτικό παιχνίδι του φλερτ. Αποκρούστε την πεζή καθημερινότητα και μην αφήνετε τις βάνδαλες ειδήσεις να σας επηρεάσουν. Φλερτάρετε αγόρια και κορίτσια , θα περάσετε καλά και που ξέρετε, ίσως κάπου εκεί να κρύβεται και ένας μεγάλος έρωτας. Φλερτάρετε γιατί χανόμαστε. Φλερτάρετε να ομορφύνει ο κόσμος!

Της Ζαχαρούλας Τσαγκατάκη

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα