Φθινοπωρινή Ισημερία με δωρεάν εκδηλώσεις στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Φθινοπωρινή Ισημερία με δωρεάν εκδηλώσεις στο Πάρκο της Ακαδημίας  Πλάτωνος

Το Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας, μας προσκαλεί όλους, το Σάββατο 24/09 σε μία γιορτή για τη Φθινοπωρινή Ισημερία, που ξεκινά από το πρωί και μας συντροφεύει ως το βράδυ! Μία κίνηση νέων ανθρώπων, με αγάπη για τη γειτονιά, για τα αρχαία μνημεία, με λαχτάρα να παραμείνει ο χώρος της Ακαδημίας, κέντρο πολιτισμού, τέχνης, εκπαίδευσης…

Πρόγραμμα

11:00 Yoga στο πάρκο! Στρέφουμε την προσοχή πρώτα μέσα μας και μετά γινόμαστε ένα με τον κόσμο. Παίρνουμε μαζί στρωματάκια, ζακέτες και χανόμαστε στην ανάσα μας!

13:00 ο Κουρέας της Ακαδημίας – υποδεχόμαστε τη νέα εποχή φρέσκοι (όσοι είναι για κούρεμα πρέπει να φτάσετε πολύ νωρίς για να μην έχουμε απογοητεύσεις, με πλυμένο μαλλί και πετσέτα).

12:00 – 16:00 Τα «Τρυγοπατήματα»

Οι ομάδες της ΑΝΙΜΑ και της ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑΣ, ετοιμάζουν για μας μια γιορτή τρύγου. Θα πατήσουμε τις ρώγες του σταφυλιού, θα πάρουμε τον μούστο, θα φτιάξουμε μουσταλευριές και θα πάρουμε βαρελάκι για να φτιάξουμε δικό μας κρασί! Από τον τρύγο, δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική και τα τραγούδια…

Από την ώρα του τρύγου ως το βράδυ αργά, η Αυγερινή Γάτση και η χορωδία της ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑΣ συνοδεύουν τα πατήματά μας!

18:00 – 19:00 Μάθημα Πρωτόγονης Έκφρασης : Κινήσεις αυθόρμητες, χορός της φύσης με τους ήχους της και τ’ αρώματά της.

19:00 – 20:00 Στη Δύση του ήλιου, καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο με μια στιγμή αυτοσυγκέντρωσης για την ισημερία.

21:00 Afrodyssey Orchestra: afro jazz/fussion! Επιρροές από τους χορούς και τα κρουστά της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν εργαστήρια για στεφάνια και κορδέλες, ενώ η μυρωδιά της φθινοπωρινής κολοκύθας που θα ψήνουν θα σας ξετρελάνει! Ελάτε από νωρίς, πάρτε μαζί σας κάτι για να απλώσετε στο γρασίδι και ότι θέλετε σε μεζέ για να ψήσουμε στη φωτιά!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα