Πως να φτιάξετε μια αυτοσχέδια μάσκα σε 1 λεπτό με οποιοδήποτε ύφασμα (Βίντεο)

Πως να φτιάξετε μια αυτοσχέδια μάσκα σε 1 λεπτό με οποιοδήποτε ύφασμα (Βίντεο)

Η μάσκα δεν είναι απαραίτητη και δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει την εξάπλωση του Κορωνοϊού. Συστήνεται κυρίως στους ασθενείς ώστε να μειωθεί η δυνατότητα μετάδοσης της νόσου αλλά και στους επαγγελματίες υγείας που είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης. Επιπλέον, η υπερβολική ζήτηση, έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργεί ελλείψεις εκεί που υπάρχει η πραγματική και μεγαλύτερη ανάγκη πρόληψης.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία μετάδοσης του κορωνοίού στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της χρήσης μάσκας από πολίτες που δεν έχουν συμπτώματα και δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Σε αυτή την επιδημία, βλέπετε ανθρώπους να προσπαθούν να πάρουν μάσκες να προστατευθούν. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να συστήνει στους πολίτες να μην φορούν μάσκες προσώπου εκτός κι αν είναι άρρωστοι ή φροντίζουν κάποιον άρρωστο» είπε ο λοιμωξιολόγος και πρόσθεσε πως δεν έχει αποδειχθεί πως η μαζική χρήση μάσκας μειώνει την μετάδοση.

«Το μεγαλύτερο όφελος από τη μάσκα έρχεται από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν» είπε ο κ. Τσιόδρας που τόνισε πως έτσι κι αλλιώς, όσοι έχουν συμπτώματα ή έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό θα πρέπει να παραμείνουν κλεισμένοι στο σπίτι.

Πως να φτιάξετε αυτοσχέδια μάσκα

Εάν ωστόσο,  θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε μια μάσκα που απλά θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη σας, τότε, μπορείτε να το κάνετε εύκολα με οποιοδήποτε ύφασμα που μπορεί να υπάρχει στο σπίτι σας όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα