Φωτογράφος καταγράφει απίστευτη κεχριμπαρένια λάμψη, μέσα σε παγετώδη σπηλιά της Ισλανδίας (φωτογραφίες)

Φωτογράφος καταγράφει απίστευτη κεχριμπαρένια λάμψη, μέσα σε παγετώδη σπηλιά της Ισλανδίας

Η Sharah Bethea είναι μια Αμερικανίδα φωτογράφος που η αγάπη της για τη φύση και την περιπέτεια ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία.

Η Sharah γενήθηκε και μεγάλωσε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ και από μικρή, περνούσε τα Σαββατοκύριακά της κάνοντας σκι, στο Mt.Hood, μαζί με την οικογένειά της.

Καθώς μεγάλωνε, εκτός από τη φύση, άρχισε να αγαπά και τη φωτογραφία και έτσι, συνδυάζοντας τα δύο πάθη της, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους, σχετικά με την ευθραυστότητα του πλανήτη μας.

Φωτογράφος καταγράφει απίστευτη κεχριμπαρένια λάμψη, μέσα σε παγετώδη σπηλιά της Ισλανδίας

Για να πραγματοποιήσει τον στόχο της, ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου. Τίποτα όμως, δεν την προσέλκυσε περισσότερο, από το αρκτικό κλίμα της Ισλανδίας. Εκεί, πέρασε πολύ χρόνο, επισκεπτόμενη απίστευτες σπηλιές που βρίσκονται στην Ισλανδία και κυρίως στη νότια ακτή της.

Οι παγετώδεις σπηλιές της Ισλανδίας σχηματίζονται μέσα σε μπλοκ πάγου και είναι επισκέψιμες κατά την χειμερινή περίοδο. Καθώς αυτά τα σπήλαια πάγου είναι αρκετά προσβάσιμα και χρειάζεται κανείς μόνο μισή ώρα για να φτάσει στον παγετώνα, η περιοχή είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Φωτογράφος καταγράφει απίστευτη κεχριμπαρένια λάμψη, μέσα σε παγετώδη σπηλιά της Ισλανδίας

Η Sharah πραγματοποίησε δύο ταξίδια για να επισκεφτεί αυτές τις σπηλιές.

Το πρώτο της ταξίδι, το πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο, όπου τράβηξε μια από τις πιο αξέχαστες φωτογραφίες της, καθώς όπως είπε και η ίδια, αν και ήταν μεσημέρι, οι μέρες ήταν σύντομες και ο ήλιος έμενε χαμηλά στον ορίζοντα, για περίπου πέντε λεπτά, ο ήλιος ευθυγραμμίστηκε ακριβώς με την είσοδο του σπηλαίου και ο πάγος μέσα στη σπηλιά έμοιαζε με λαμπερό κεχριμπάρι.

Η εικόνα που αντίκρυσε η Sharah ήταν μια αποκάλυψη. Εκείνη τη στιγμή, σε εκείνη την εικόνα, είδε με συγκίνηση την ευθραυστότητα του περιβάλλοντος αλλά και τον στενό δεσμό που πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι με τη φύση.

Φωτογράφος καταγράφει απίστευτη κεχριμπαρένια λάμψη, μέσα σε παγετώδη σπηλιά της Ισλανδίας

Στο δεύτερο ταξίδι της, τον Φεβρουάριο, δεν υπήρξαν οι κατάλληλες συνθήκες για να τραβήξει τις φωτογραφίες που επιθυμούσε, μιας και οι εκατοντάδες τουρίστες, δεν δημιουργούσαν το ιδανικό περιβάλλον.

Στα επόμενα ταξίδια της σκοπεύει να εξερευνήσει μερικές λιγότερο γνωστές σπηλιές.

«Νομίζω ότι οι φωτογραφίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπνεύσεις την αγάπη και την εκτίμηση προς τη φύση» λέει η Sharah. «Οι φωτογραφίες μπορούν να μας βοηθήσουν να συνδεθούμε και να φροντίσουμε για μέρη που δεν έχουμε δει ακόμη και μπορούν να απεικονίσουν σημαντικά θέματα, καθώς και την ανάγκη για δράση. Νομίζω ότι είναι υπέροχο αν οι άνθρωποι βλέπουν τις φωτογραφίες μου και εμπνέονται να βγουν έξω και να δουν αυτά τα μέρη για τους εαυτούς τους, αλλά πρώτα απ’ όλα, ελπίζω να συνδέσω τους ανθρώπους με τη φύση και να τους δείξω ότι αυτά τα μέρη αξίζουν να διασωθούν ».

Photo Credits: Sarah Bethea

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα