Γαλλία: Ένας εναλλακτικός μαραθώνιος με…τυρί και κρασί

Γαλλία: Ένας εναλλακτικός μαραθώνιος με...τυρί και κρασί

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που δεν τους αρέσει να τρέχουν καθόλου, επειδή τους είναι δύσκολο ή ακόμη και βαρετό. Ειδικά γι’ αυτούς, υπάρχει ένας Μαραθώνιος που διεξάγεται στη Γαλλία και σίγουρα δεν πρόκειται να τους φανεί ούτε δύσκολος αλλά ούτε και βαρετός. Μιλάμε για τον Μαραθώνιο του τυριού και του κρασιού.

Από ιστορική άποψη, οι μαραθώνιοι θεωρούνται ως οι πιο εξαντλητικοί από όλους τους αγώνες αντοχής. Ωστόσο, ο Marathon du Medoc, γνωστός ως ο Μαραθώνιος του τυριού και του κρασιού, που πραγματοποιείται στη Γαλλία, είναι ένας Μαραθώνιος που προσφέρει στους δρομείς την ευκαιρία να καταναλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τυριά και κρασιά.

Οι δρομείς έχουν στη διάθεσή τους 6,5 ώρες για να ολοκληρώσουν την πορεία τους και σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο χρόνος είναι αρκετός για τους ερασιτέχνες δρομείς, προκειμένου να απολαύσουν τη θέα και τη φύση αλλά και να πιουν μερικά ποτηράκια κρασί και να δοκιμάσουν από τα εκλεκτά τυριά που προσφέρονται στη διαδρομή.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι συμμετέχοντες περνούν μέσα από αμπελώνες και από παρασκευαστήρια και συχνά, κάνουν τη στάση τους για να γευτούν τα μυρωδάτα κρασιά και τα νόστιμα τυριά.

Εκτός όμως από το κρασί και τα τυριά και δεδομένου ότι ο Μαραθώνιος διεξάγεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επίσης, την πανέμορφη θέα και να ακούσουν ζωντανά μουσική, καθώς μπάντες υπάρχουν σε διάφορα σημεία της διαδρομής κατά τη διάρκεια του αγώνα, διασκεδάζοντας τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο

Η διαδρομή καλύπτει περίπου 26,2 μίλια, τα οποία δεν είναι καθόλου λίγα γι’ αυτό, και συστήνεται στους συμμετέχοντες να είναι προσεκτικοί στην κατανάλωση κρασιού.

Τα έπαθλα για τους νικητές είναι κρασιά (τι άλλο θα μπορούσε να είναι;) και τόσο στην κατηγορία των ανδρών όσο και στη κατηγορία των γυναικών, ο πρώτος κερδίζει το βάρος του σε οίνους Medoc.

Φέτος, ο Marathon du Medoc θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε, αν βρεθείτε στη νοτιοδυτική Γαλλία εκείνη την περίοδο, μην χάσετε τον πρωτότυπο αυτό Μαραθώνιο και γιατί όχι; Να συμμετάσχετε σ’ αυτόν!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα