Γαλλία: Φοιτητής έφτιαξε εφαρμογή που μας παρακινεί να κάνουμε μια καλή πράξη την ημέρα για τον πλανήτη

Γαλλία: Φοιτητής έφτιαξε εφαρμογή που μας παρακινεί να κάνουμε μια καλή πράξη την ημέρα για τον πλανήτη

Ο Maxime Leroux, ένας 19χρονος φοιτητής στη Γαλλία, δημιούργησε μια διαδικτυακή κοινότητα ανθρώπων που εκτελεί μια “αποθήκευση” ανά ημέρα για χάρη του πλανήτη. Το One Save / Day είναι το όνομα της δωρεάν εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους, να δεσμευτούν σε μία μόνο καθημερινή δράση ώστε να γίνουν ένας καλύτερος περιβαλλοντικός διαχειριστής.

“Σας φέρνει μία δράση κάθε μέρα που μπορείτε να κάνετε”, δήλωσε ο Leroux.

Πριν από την κυκλοφορία αυτής της εφαρμογής, ο Leroux δεν είχε ποτέ αγγίξει την ανάπτυξη εφαρμογών. Δεν είχε καν θεωρήσει ότι ήταν περιβαλλοντολόγος.

“Δεν είχα καμία πραγματική σχέση με αυτό το θέμα”, είπε.

Ο Leroux ήταν ένας τυπικός φοιτητής που μεγάλωνε, κάνοντας μια “κανονική” ζωή. Άρχισε να διαβάζει τα πρωτοσέλιδα για την κλιματική κρίση που αφήνει πολλούς με μια αυξανόμενη αίσθηση οικολογικού άγχους. Μοιράστηκε περισσότερα για αυτά τα συναισθήματα στο blog Eco Princess Princess:

«Ήμουν απογοητευμένος που δεν σκεφτόμουν τίποτα που θα μπορούσα να κάνω κάθε μέρα για να κάνω μια διαφορά. Για μένα, η καθημερινή δράση φαινόταν να έχει σημασία.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύφθηκε αρχαίο δέντρο που έζησε και ίσως κατέγραψε την αναστροφή του μαγνητικού πεδίου της Γης

Οι σκέψεις μου ήταν ότι οι πράξεις μου δεν θα είχαν ένα κρίσιμο αντίκτυπο, αλλά ως κοινότητα, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Φανταστείτε αν 100.000 άτομα πάρουν και πετάξουν από ένα σκουπίδι την ημέρα. Το αποτέλεσμα θα ήταν εκπληκτικό, θα χρειαζόταν μόνο δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί και ο κάθε συμμετέχων θα μπορούσε εύκολα να το κάνει καθημερινά.

Το EcoWatch, το BBC και το CNN Climate είναι μερικές από τις πολλές πηγές. Ο Leroux άρχισε να μελετάει για να υπολογίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Μόλις άρχισε να εξετάζει τα προβλήματα, άρχισε να βρίσκει τις λύσεις.

Η πιο γνωστή περίπτωση είναι η πλαστική ρύπανση. “Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό το πρόβλημα;” ρώτησε. “Πού καταναλώνουμε πλαστικό; Γιατί έχουμε πλαστικό;” Μόλις κατάλαβε μερικές από τις αιτίες του προβλήματος, που μία από αυτές ήταν τα καταστήματα παντοπωλείων, άρχισε απλά να «εξοικονομεί» και να παροτρύνει και τους άλλους λέγοντας: «Πάρτε το ελάχιστο ποσό πλαστικού από τα καταστήματα παντοπωλείων».

Επειδή η εφαρμογή βρίσκεται στα αρχικά της στάδια εξέλιξης, υπάρχουν αρκετά σφάλματα αλλά υπάρχουν και πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Το να κάνεις κάτι καλό για τον πλανήτη, κάθε μέρα, σε γεμίζει με ένα αίσθημα ικανοποίησης, στο τέλος κάθε μέρας.

Ο Leroux ενθαρρύνει τους ανθρώπους, να μην κοιτάζουν τι κάνουν οι άλλοι γύρω τους και να είναι εστιασμένοι στο να κάνουν μία «αποθήκευση» την ημέρα.

To είδαμε στο ecowatch.com

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα