Ο γάτος… νοσοκόμος σε κλινική ζώων

gatos-nosokomos-se-kliniki-zoon

Ο Ραδάμανθυς έφτασε σε μια κλινική ζώων στην Πολωνία ετοιμοθάνατος, καθώς είχε μολυνθεί από μικρόβια του αναπνευστικού που τον είχαν φέρει σε κατάσταση προχωρημένης ασφυξίας. Κατάφερε όμως με έναν θαυματουργό τρόπο να αναρρώσει και οι γιατροί απέφυγαν την ευθανασία. Τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν, ο Ραδάμανθυς, ευγνώμων που η ζωή του σώθηκε, προχώρησε σε ένα δεύτερο θαύμα· βρήκε την αποστολή της ζωής του!

Ναι. Νομίζουμε πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε ανθρώπους και μάλιστα, όχι σε όλους. Μάλλον σε ελάχιστους από εμάς γίνεται ξεκάθαρος ο σκοπός της ζωής μας. Ο Ραδάμανθυς μας δείχνει πως αυτό συμβαίνει και στα ζώα. Η αναλογία τους μπορεί να είναι πάνω κάτω όση και των ανθρώπων. Μπορεί δηλαδή να συμβαίνει σε λίγα μόνο ζώα. Πάντως συμβαίνει.

Έτσι και ο αξιαγάπητος μαύρος γατούλης, αφού ξεπέρασε τον θάνατο, αποφάσισε να βοηθήσει και άλλα ζωάκια να αναρρώσουν πλήρως από τις βαριές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν.

Περνάει σχεδόν όλη του τη μέρα διπλά σε ζωάκια που συνέρχονται από την ύπνωση. Τα βοηθά να αντέξουν όλα αυτά τα σωληνάκια από τους ορούς και τα φάρμακα.

Πολύ συχνά τους καθαρίζει τα αυτάκια με τη γλώσσα του. Τα φροντίζει σα να επρόκειτο για τον εαυτό του. Αυτά τα ζωάκια δέχονται την καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη η οποία μάλιστα κρατά όλο το 24ωρο γιατί ο Ραδάμανθυς δε φεύγει ποτέ από κοντά τους!

Η κλινική φυσικά και υιοθέτησε τον θεραπευτή γάτο με όλες τις τιμές, προσθέτοντας κι άλλο στην ευγνωμοσύνη και το θαύμα αυτής της ψυχής η οποία δίνει μαθήματα φροντίδας και στοργής σε όλους μας!

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα