Γιατί είναι καλό να κάνουμε μεγάλα όνειρα; (εξάσκηση)

Γιατί είναι καλό να κάνουμε μεγάλα όνειρα; (εξάσκηση)

Όσο μεγαλώνουμε, ονειρευόμαστε και χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας λιγότερο απ’ όσο ήμαστε παιδιά, οπότε αυτή η τεχνική σας ζητά να έρθετε πάλι σε επαφή με το παιδί μέσα σας.

Όταν ξυπνάτε το πρωί, αφιερώστε μερικές στιγμές οραματιζόμενοι ότι η μέρα σας θα εξελιχθεί περίφημα. Δείτε τη σαν να ήταν μια φωτογραφία που τραβήξατε με το κινητό σας. Δείτε τη με τα μάτια του μυαλού σας να συμβαίνει τώρα και σαν να ζείτε την εικόνα.

Δείτε τα πράγματα να πηγαίνουν καλά και τους ανθρώπους να έλκονται σε σας. Δείτε τις ευκαιρίες να έλκονται προς το μέρος σας.

Δείτε τον εαυτό σας να δουλεύει σκληρά και παραγωγικά και να διαχειρίζεται όλα όσα του φέρνει η μέρα. Δείτε τον εαυτό σας να αντιστέκεται στον πειρασμό να χρονοτριβήσει.

Εδώ δίνω έμφαση περισσότερο στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα γιατί το να βλέπετε τον εαυτό σας να κάνει βήματα που χρειάζεται για να πετύχει είναι πιο αποτελεσματικό από το να οραματίζεστε το πραγματικό αποτέλεσμα.

Καθώς δημιουργείτε αυτή την εικόνα στο μυαλό σας, προσπαθήστε να εμπλέξετε και τις αισθήσεις σας.

Τι βλέπετε; Τι ακούτε; Τι μυρίζετε; Τι γεύεστε;

Παρατηρείτε κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και το τι φοράτε. Αν στην εικόνα εισβάλλει κάποια αμφιβολία ή αρνητική σκέψη, σβήστε την.

Αυτό είναι το δικό σας όραμα.

Διαβάστε επίσης: 4 τεχνικές για να γειώσετε το σώμα σας και να ισορροπήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα

Εσείς αποφασίζετε τι θα περιλαμβάνει.

Αφήνετε να εισβάλλουν μόνο όσα εσείς θέλετε. Και πάνω απ’ όλα, όταν οραματίζεστε διατηρείτε την επιθυμία και τις προσδοκίες σας σε υψηλά επίπεδα. Πρέπει να οραματίζεστε αυτά που θέλετε με πραγματική επιθυμία και ενδιαφέρον.

Μπορεί αν θέλετε να οραματιστείτε αμέσως μόλις ολοκληρώσετε το τελετουργικό Νο3 και έχετε κάνει την ερώτηση του Στιβ Τζομπς ή την ώρα που ντύνεστε και τρώτε πρωινό. Το σημαντικό είναι να το κάνετε. Θα σας πάρει μόνο μερικές στιγμές.

Την πρώτη φορά θα διαπιστώσετε ότι απαιτεί λίγο χρόνο για να συνηθίσετε και θα χρειαστεί να βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να ονειροπολήσετε, αλλά ελπίζω ότι μετά τις 21 μέρες θα σας έρχεται φυσικά και θα απολαμβάνετε αυτές τις πρωινές ταινίες καθώς θα ασχολείστε με τη ρουτίνα σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Thereza Ceung «21 Ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον Εαυτό σου» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα