Γιατί είναι σημαντικό να ζούμε σύμφωνα με τον πραγματικό μας εαυτό, όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές

Γιατί είναι σημαντικό να ζούμε σύμφωνα με τον πραγματικό μας εαυτό, όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές

Όταν πάρετε την απόφαση να ζήσετε τη ζωή σας μέσα από τον πραγματικό σας Εαυτό, αναπόφευκτα θα συναντήσετε κάποιες δυσκολίες.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθείτε από τους παλιούς σας φίλους ή ακόμα και από συγγενείς.

Εγώ δεν μιλούσα με τους ίδιους μου τους γονείς για πολλά χρόνια. Ανακάλυψα ότι ζούσα σύμφωνα με το τι περίμεναν από εμένα οι άλλοι, πράγμα ασύμβατο με τον πραγματικό μου Εαυτό. Δεν προσπαθούσα να ευχαριστήσω μόνο τους γονείς μου, αλλά και τους δασκάλους μου, τις παρέες και τους συνεργάτες μου.

Όταν το συνειδητοποίησα αυτό, κατάλαβα πως ζούσα τη ζωή κάποιου άλλου και όχι τη δική μου. Δεν ήμουν ο Εαυτός μου. Ήταν λογικό να μην είμαι ευτυχισμένη. Ζούσα τη ζωή μου με τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες κάποιου άλλου. Με τη συμπεριφορά μου είχα δώσει δικαιώματα στη μητέρα μου να θεωρεί πως μπορούσε να με χειραγωγήσει, ώστε να κάνω ό,τι θέλει.

Διαβάστε επίσης:Τελικά χρειαζόμαστε να μας αγαπούν ή αγαπάμε να μας χρειάζονται;

Συχνά έλεγε «Η μητέρα σου είμαι», σαν αυτό να της έδινε το δικαίωμα να ελέγχει τη συμπεριφορά μου και να ζει μέσα από εμένα. Όταν το συνειδητοποίησα αυτό και άρχισα να κάνω επιλογές συμβατές με τον πραγματικό μου Εαυτό, ξεκίνησα να επιλέγω αυτό που θεωρούσα σωστό εγώ και όχι κάποιος άλλος.

Δεν το έκανα για να πάω κόντρα στη μητέρα μου, αλλά για τον εαυτό μου. Δεν την είδα, ούτε της μίλησα για καιρό, μέχρι που αποδέχθηκε ότι ζούσα με τον δικό μου τρόπο, είτε συμφωνούσε είτε όχι.

Τώρα πλέον τα πηγαίνουμε μια χαρά.

Ο πραγματικός Εαυτός μας οδηγεί και πάντοτε υποστηρίζει τις ανώτερες προθέσεις μας. Δεν ξέρουμε πάντα από την αρχή ποιες είναι αυτές. Η κατανόηση έρχεται μέσα από την εμπειρία και η διαύγεια σκέψης εμφανίζεται στην πορεία, ποτέ νωρίτερα.

Αν περιμένετε μέχρι να είστε σίγουροι και να θεωρείτε την όποια κατάσταση ξεκάθαρη, μπορεί να μην κάνετε ποτέ τα απαραίτητα βήματα.

Είναι πρόκληση, είναι απλή, αλλά όχι απαραίτητα εύκολη.

Είναι μια διαδικασία εκμάθησης και χρειάζεται εξάσκηση, και πολλές τυφλές δοκιμές στην πορεία.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα