Όταν ταξιδεύουμε ανοίγουν οι ορίζοντές μας, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και εκτιμούμε περισσότερο τη ζωή

Γιατί μας αρέσει να ταξιδεύουμε;

Γιατί οι άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το αγαπημένο τους σπίτι και να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο; Γιατί μερικοί άνθρωποι αγαπούν να ταξιδεύουν περισσότερο από ό, τι να μένουν στο σπίτι; Κάθε ταξιδιώτης έχει τους δικούς του λόγους.

Θα σας μοιραστώ μαζί σας τους λόγους για τους οποίους μου αρέσει να ταξιδεύω τόσο πολύ.

Το ταξίδι σου ανοίγει τους ορίζοντες

Μου αρέσει να βλέπω πώς ζουν οι άνθρωποι σε άλλες χώρες, ποιες είναι οι παραδόσεις τους και μαθαίνω και γιορτάζω μαζί τους. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας δώσει μια νέα προοπτική για τη ζωή και να σας κάνει (πιο) ταπεινούς από ότι είστε. Όταν ταξιδεύετε μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε, μπορείτε να πάτε οπουδήποτε και κατά βάση είμαστε τόσο πρόθυμοι να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και να αγγίξουμε τα όριά μας γιατί πολύ απλά είμαστε σε ένα νέο μέρος.

Σε κάνει να εξερευνάς

Μαζί με το άνοιγμα του μυαλού, έρχεται και η εξερεύνηση. Κάθε χώρα έχει τη δική της ομορφιά. Κάθε χώρα έχει τη δική της ιστορία. Μου αρέσει να γνωρίζω την ιστορία μέσω συνομιλιών με τους ντόπιους. Το τοπίο μιας χώρας λέει τόσα πολλά ακόμη και χωρίς να έχεις ακούσει λέξη γι αυτό. Μερικές φορές είμαι απλά γεμάτη δέος. Αυτό το αίσθημα θαυμασμού, αγνής ευτυχίας, ηρεμίας και ενθουσιασμού είναι κάτι που θέλω να εξερευνώ κάθε μέρα της ζωής μου.

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τον εαυτό σου

Οι άνθρωποι χρειάζονται ένα χρόνο κενό για να ταξιδέψουν και να «μάθουν ποιοι είναι». Πόσες φορές το έχετε ακούσει; Και όσο κλισέ ακούγεται, είναι αλήθεια. Το ταξίδι σας βγάζει έξω από τη ζώνη άνεσής σας, ειδικά εάν ταξιδεύετε μόνος. Πρέπει να αφήσετε τον δικό σας τρόπο ζωής και να προσαρμοστείτε στον τρόπο ζωής του προορισμού. Στο μόνο που μπορείτε να βασιστείτε είναι ο εαυτός σας. Χρειάζεται να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τα ένστικτά σας.

Εκτιμάς περισσότερο τη ζωή

Μερικές φορές είμαι τόσο απορροφημένη στην καθημερινή ζωή, που δεν βλέπω τι έχω. Δεν υπάρχει πραγματικά ένα μέρος όπως το σπίτι σας και αυτό είναι κάτι που θα το καταλάβετε καλά όταν ταξιδεύετε. Τα απλά πράγματα που πάντα θεωρούσατε δεδομένα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλά τελικά. Το ταξίδι είναι επίσης ένας τρόπος για να συνδεθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας εάν ταξιδεύουν μαζί σας. Έχω κάνει μερικές φοβερές αναμνήσεις με την οικογένεια και τους φίλους μου, που κανένας από εμάς δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είμαστε.

Μια κοινή εμπειρία θα σας φέρει πιο κοντά. Δεν έχει σημασία αν ταξιδεύετε με τη στενή σας οικογένεια, τον φίλο ή τη φίλη σας ή τον καλύτερό σας φίλο. Το ταξίδι θα εμβαθύνει τη σχέση σας.

Άρθρο της Rosy Melissa

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα