Γιατί συχνά δεν λειτουργούν οι προσπάθειές μας να σκεφτόμαστε θετικά;

Γιατί συχνά δεν λειτουργούν οι προσπάθειές μας να σκεφτόμαστε θετικά;

«Καρδιοτροπία είναι η συναισθηματική ζωή σου. Ακόμη και με ακαταμάχητες πεποιθήσεις και την εξέχουσα σκέψη μιας νοοτροπίας παγκόσμιας κλάσης, δεν πρόκειται να νικήσεις αν η καρδιά σου είναι γεμάτη οργή, θλίψη, απογοήτευση, πίκρα και φόβο.

Απλώς σκέψου το λίγο: Πώς είναι δυνατόν να παράγεις αξιοθαύμαστα έργα και να υλοποιείς εκπληκτικά αποτελέσματα αν τα τοξικά συναισθήματά σου σε κρατούν καρφωμένο στη γη;

Στις μέρες μας φαίνεται να συζητούν όλοι για τη δημιουργία μιας υγιούς και αήττητης νοοτροπίας. Το ακούς παντού.

Κανείς δεν αναφέρεται όμως στην καρδιοτροπία – ούτε στην υγειοτροπία και την ψυχοτροπία. Αυτές οι εσωτερικές αυτοκρατορίες πρέπει να είναι καλοδουλεμένες με πρωινή εξάσκηση, για να μπορέσεις να γνωρίσεις την τρομακτικά εμπνευσμένη δύναμη που κρύβεται μέσα σου.

Και μόνο όταν αυξάνεις και βαθαίνεις τη σχέση σου με αυτή τη φυσική αυθεντία που υπάρχει στον πυρήνα σου, μπορείς να ανέβεις στην παρέα των δεξιοτεχνών.

Και των θεών.

Πολλοί ανάμεσά μας γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε με τον νου μας, αλλά ποτέ δεν μας συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο, επειδή η συναισθηματική ζωή μας είναι χάλια.

Μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Δεν έχουμε συγχωρήσει τα ασυγχώρητα. Δεν έχουμε κατανικήσει όλα εκείνα τα ανθυγιεινά συναισθήματα από όλα αυτά που μας πληγώνουν. Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ έγραψε κάποτε ότι τα «ανομολόγητα συναισθήματα δεν πεθαίνουν ποτέ. Θάβονται ζωντανά, αλλά θα επιστρέψουν αργότερα με άσχημο τρόπο».

Διαβάστε επίσης: Οι σκέψεις μας και το κυτταρικό τους αποτύπωμα στο σώμα μας

Κι αναρωτιόμαστε γιατί δεν λειτουργούν οι προσπάθειές μας να σκεφτόμαστε θετικά! Όσα μοιράζομαι μαζί σας εξηγούν γιατί τόσο πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης δεν οδηγούν σε εξέλιξη με διάρκεια. Και γιατί ελάχιστα τέτοια συνέδρια έχουν αντίκτυπο που διαρκεί.

Οι προθέσεις στο μυαλό μας είναι καλές. Θέλουμε πραγματικά να γίνουμε λαμπροί παραγωγοί και καλύτεροι άνθρωποι.

Όμως οι πληροφορίες απλώς φτάνουν ως το επίπεδο της σκέψης μας. Μετά οι ίδιοι σαμποτάρουμε τις υψηλές προσδοκίες μας με τα κατακάθια από τις πληγωμένες καρδιές μας. Έτσι δεν κινείται τίποτα. Έτσι δεν αυξάνεται τίποτα. Έτσι δεν μεταμορφώνεται τίποτα.

Αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία της εκθετικής ανάπτυξης και της απόδοσης χωρίς προηγούμενο, θα πρέπει να φορτίσετε μια άριστη νοοτροπία, αλλά και να επισκευάσετε, να ξαναχτίσετε και να ενισχύσετε μια νικηφόρα καρδιοτροπία έτσι ώστε να καθαριστούν όλα τα σκοτεινά και τοξικά συναισθήματα από τις οδύνες του παρελθόντος.

Να απομακρυνθούν και να καθαριστούν και να εξαγνιστούν. Για πάντα.

Και έτσι ώστε η καρδιά σας, που κάποια στιγμή οι δοκιμασίες της ζωής την είχαν σκληρύνει, να ανοίξει και πάλι με όλη της την ευγενή μεγαλοπρέπεια».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma «Το Κλαμπ των 5π.μ» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα