Κωνσταντίνος  Γιακουμίδης: Θέλω να σταματήσω τη βία στα γήπεδα

Κωνσταντίνος  Γιακουμίδης: Θέλω να σταματήσω τη βία στα γήπεδα

ΣΟΥΤ… ΚΑΙ ΓΚΟΛ! 

Eίναι μια έκφραση με την οποία όλοι είμαστε εξοικειωμένοι δεδομένου ότι την ακούμε αρκετά συχνά σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές περιγραφές ποδοσφαιρικών αγώνων τους οποίους όμως επιλέγουμε να μην πάμε να παρακολουθήσουμε από κοντά λόγω του ότι το γήπεδο έχει ταυτιστεί αρκετά με τη βία.

Δυστυχώς το θέμα της «βίας στα γήπεδα» παραμένει θα έλεγε κανείς άλυτο δεδομένου ότι όσα ημίμετρα και αν έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια κανένα δεν λειτούργησε τόσο αποτελεσματικά ώστε να καταφέρει να ξαναδώσει στο ποδόσφαιρο την αίγλη του.

Πως γίνεται ένα τόσο ομαδικό άθλημα, αρωγός της συνεργασίας, να χάνει την αξία του και να υποτιμάται τόσο βάναυσα από τους ίδιους τους φιλάθλους ;

Στόχος του συγκεκριμένου προτζεκτ είναι να επαναφέρει το ποδόσφαιρο στη θέση που του αξίζει στις καρδιές και στο μυαλό ακόμα και αυτών που δεν το παρακολουθούν και να πάψει η φράση «βία στα γήπεδα» να είναι ο κανόνας. Να μετατραπεί και πάλι σε ένα άθλημα που ενώνει και δεν «σκοτώνει» τους ανθρώπους.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

Για να πετύχω το σκοπό αυτό δημιουργώ μια σειρά ενεργειών προβολής- προώθησης της καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα στις οποίες πρωτοστατεί ένα σύντομο σποτ που θα γυριστεί τέλη Απριλίου το οποίο δείχνει φωτογραφίες ανθρώπων της «διπλανής πόρτας», μικρών παιδιών, παράλληλα με μια αφήγηση που υπενθυμίζει ότι αυτοί «οι αντίπαλοι» που κάθονται στην απέναντι κερκίδα μπορούν να είναι φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοί, ο συμμαθητής του παιδιού μας από το σχολείο. Καθημερινοί άνθρωποι που αποφάσισαν να πάνε στο γήπεδο να διασκεδάσουν και το να μην γυρίσουν επειδή ακριβώς πήγαν στον αγώνα είναι κάτι παραπάνω από εγκληματικό.

Έχουν γίνει επαφές με τις ομάδες της Superleague για την αποστολή βίντεο παικτών τους που λένε συνθήματα κατά της βίας, ενώ υπάρχει και επικοινωνία με το γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού για έγκριση ώστε το σποτ να προβάλλεται πριν από την έναρξη των αγώνων .

Επιπλέον, αρχές Μαΐου λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο μια ημερίδα με την συμμετοχή γνωστών ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων, διαιτητών, ποδοσφαιρικών παραγόντων και θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου που μας αναλύουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους επί του θέματος και προτείνουν λύσεις .

Νουθετούμε τους φιλάθλους, καλλιεργούμε νοοτροπία ευγενούς άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι στα γήπεδα, όπου η βία δεν έχει θέση και έτσι ελαττώνουμε τα κρούσματα βίας αυξάνοντας την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα η οποία θα συμβάλλει στη σταδιακή και ουσιαστική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, με την προσπάθεια και την συμβολή όλων μας, ξανακάνουμε το ποδόσφαιρο έναν εναλλακτικό και ασφαλή τρόπο ψυχαγωγίας, ένα διασκεδαστικό τρόπο άθλησης – εκγύμνασης για το ευρύ κοινό, ενισχύοντας παράλληλα το πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικοποίησης των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών μας.

Τομείς στους οποίους θα μπορούσε κάποιος να συνεισφέρει είναι video editing- μονταζ, όπως επίσης και κάποιες επικοινωνίες είτε με email είτε τηλεφωνικά με κάποιους φορείς για την συμμετοχή τους στην ημερίδα ή ακόμα και με κάποιες ΠΑΕ που δεν εχουν αποστείλει ακόμα τα βιντεο με τους ποδοσφαιριστές.

Αν σας αγγίζουν με οποιονδήποτε τρόπο αυτά που διαβάσατε και θα θέλατε να συμμετέχετε σε αυτό παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο konstantinosgia@gmail.com

Κωνσταντίνος  Γιακουμίδης

Μήπως έχετε κι εσείς ένα όραμα; Γράψτε το αναλυτικά, καθώς και τί χρειάζεστε για να το υλοποιήσετε και στείλτε το στο info@enallaktikiagenda.gr 

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”” title_text=”Σχόλια” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”22″ title_text_font_famely=”monospace” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα