Είστε γυναίκα; Ορίστε πως μπορείτε να μιλάτε ώστε να σας ακούν οι άνδρες

Είστε γυναίκα; Ορίστε πως μπορείτε να μιλάτε ώστε να σας ακούν οι άνδρες

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες χρησιμοποιούν ένα ειδικό σύνολο κανόνων για την μεταξύ τους επικοινωνία. Αν είστε γυναίκα, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε αυτούς τους κανόνες και να συμμορφωθείτε με αυτούς, όταν έχετε να κάνετε με κάποιον άντρα.

Αυτοί είναι οι κανόνες της «Αντρολαλιάς», όπως έχουν διατυπωθεί με βάση τα αποτελέσματα εγκεφαλογραφημάτων, τα οποία ανιχνεύουν τη ροή του αίματος και τη λειτουργία του αρσενικού εγκεφάλου:

Δώστε στους άντρες ένα πράγμα τη φορά

Οι αντρικοί εγκέφαλοι χαρακτηρίζονται από τον επιμερισμό. Είναι σαν ο εγκέφαλος του άντρα να είναι χωρισμένος σε μικρά δωμάτια και κάθε δωμάτιο να περιέχει μια λειτουργία που λαμβάνει χώρα ξεχωριστά από τις υπόλοιπες. Μην μπερδεύετε έναν άντρα με πολλές σκέψεις ταυτόχρονα. Κρατήστε τις ιδέες και τις σκέψεις σας χωριστές. Ασχοληθείτε με ένα πράγμα τη φορά.

Αφήστε τον να μιλήσει με τη σειρά του

Οι αντρικοί εγκέφαλοι είναι προγραμματισμένοι να μιλάνε ή να ακούνε. Οι περισσότεροι άντρες δεν μπορούν να κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα και γι’αυτό μιλάνε ένας-ένας. Αφήστε τον να πάρει τη σειρά του και να ολοκληρώσει τη φράση του. Μην διακόπτετε.

Κρατήστε το πρόσωπό σας ανέκφραστο, όσο ακούτε

Οι άντρες πιστεύουν ότι, όποιος αλλάζει πολλές εκφράσεις όταν ακούει, μπορεί να αντιμετωπίζει διανοητικά ή συναισθηματικά προβλήματα. Διατηρήστε μια σοβαρή έκφραση όταν ακούτε έναν άντρα και κάντε ήχους όπως «α-χα…», «καταλαβαίνω…», «μμμμ…», «ναι, ναι….», ώστε να τον ενθαρρύνετε να συνεχίσει.

Προσφέρετέ τους γεγονότα και πληροφορίες

Η οργάνωση των αντρικών εγκεφάλων αφορά εργασίες που έχουν σχέση με τη διάταξη στο χώρο και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η σχέση μεταξύ των πραγμάτων. Δείξτε τους λύσεις σε προβλήματα, προσφέρετε γεγονότα και δεδομένα. Αποφύγετε τις εκκλήσεις στα συναισθήματά τους. Προτιμήστε να αποδείξετε την άποψή σας.

Χρησιμοποιείτε την ευθεία οδό

Οι αντρικές φράσεις είναι μικρότερες από τις γυναικείες και περιέχουν περισσότερα γεγονότα, δεδομένα, πληροφορίες και λύσεις. Μην κάνετε υπαινιγμούς και μην αφήνετε άσχετα πράγματα να παρεισφρήσουν. Πείτε αυτό που εννοείτε και μπείτε κατευθείαν στο θέμα.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Allan & Barbara Pease «Χαρισματική Προσωπικότητα; Πανεύκολο!» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα