Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και εμπνέουν με το παράδειγμά τους

Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και εμπνέουν με το παράδειγμά τους

Σήμερα, υπάρχουν πολλές εκστρατείες, οργανώσεις και άτομα που αγωνίζονται για την ισότητα και τη θηλυκότητα. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες λίγες γενναίες και ισχυρές γυναίκες που έχουν κάνει ήδη τη διαφορά, εδώ και πολύ καιρό. Παρακάτω θα συναντήσετε μερικές από αυτές:

Florence Nightingale (1820-1910)

Νοσοκόμα. Η αφοσίωσή της στο επάγγελμά της καθώς και στους συμπατριώτες της έδωσε μια εντελώς νέα σημασία στο επάγγελμα του νοσηλευτή. Έσωσε πολλές ζωές στρατιωτών κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας και άλλαξε την προοπτική του λειτουργήματος των νοσηλευτών.

Marie Curie (1867-1934)

Επιστήμονας και εφευρέτης. Έχει παίξει ένα τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της πρώτης μηχανής ακτίνων Χ, η οποία όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μία από τις πιο χρήσιμες ιατρικές μηχανές. Το όνομα γέννησης της Marie Curie είναι η Marya Sklodowska. Ήταν Πολωνή και υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έλαβε το βραβείο Νόμπελ.

Η μητέρα Τερέζα (1910-1997)

Καλόγρια. Για να το πούμε απλά, η μητέρα Τερέζα είναι η προσωποποιημένη ανιδιοτέλεια. Αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της βοηθώντας τους φτωχούς και τους πιο ατυχείς ανθρώπους. Βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1979, για τις δια βίου φιλανθρωπικές αποστολές της.

Clara Barton (1821-1912)

Παιδαγωγός. Έγινε δασκάλα σε νεαρή ηλικία και θέλοντας να μοιραστεί το δώρο της εκπαίδευσης, ίδρυσε ένα δημόσιο σχολείο στο New Jersey. Ίδρυσε επίσης τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, για να μπορέσει να συνεργαστεί με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Όπως και οι υπόλοιπες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, έτσι και η Clara Barton αφιέρωσε τη ζωή της, βοηθώντας τους άλλους.

Marilyn Monroe (1926-1962)

Ηθοποιός. Μια έξυπνη γυναίκα, που έσπασε το στερεότυπο “βουβό ξανθό” στο Χόλιγουντ. Εκτός από αυτό, όμως, υπήρξε και πολύ ισχυρός υποστηρικτής των πολιτικών δικαιωμάτων. Έδειξε στον κόσμο πως το χρώμα του δέρματος δεν πρέπει να αποθαρρύνει κανέναν προκειμένου να υπερασπιστεί την ισότητα και τη δικαιοσύνη στα προνόμια.

Helen Keller (1880-1968)

Συντάκτης. Απέδειξε ότι οι αναπηρίες δεν μπορούν να αποτρέψουν κάποιον που διαθέτει σωστή στάση και προοπτική. Η Keller είναι η πρώτη τυφλή και κωφή που κέρδισε πτυχίο Bachelor of Arts. Υπήρξε επίσης, δια βίου υποστηρίκτρια των ατόμων με αναπηρία.

Διαβάστε επίσης: Louise Hay: Η ζωή μας υποστηρίζει και μας καθοδηγεί με αγάπη, αν εμείς της το επιτρέψουμε

Amelia Mary Earhart (1897-1939)

Πιλότος. Η Earhart είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος που μπόρεσε να πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό. Η γενναιότητά της ενέπνευσε πολλές γυναίκες που τόλμησαν να κάνουν ό,τι θεωρούνταν “αρσενικές δουλειές”.

Emmeline Pankhurst (1858-1928)

Ακτιβίστρια. Είναι γνωστή για την παθιασμένη μάχη της για τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι η ιδρύτρια της “Κοινωνικής και Πολιτικής Ένωσης Γυναικών”.

Katherine Hepburn (1907-2003)

Ηθοποιός. Μια βραβευμένη ηθοποιός, που μπορείτε να φανταστείτε πόσο επιρροή μπορεί να ασκήσει ειδικά στους θαυμαστές της. Ο δυνατός της χαρακτήρας και ακόμη και οι προσωπικές της επιλογές, έδωσαν μια εντελώς νέα έννοια στις «γυναίκες που φορούν παντελόνια».

Κλεοπάτρα

Φαραώ. Πολύ γνωστή για την ομορφιά της αλλά και πώς τη χρησιμοποίησε για να προστατεύσει την αυτοκρατορία της από τους Ρωμαίους εισβολείς. Κάποιοι μπορεί να μην εγκρίνουν τις μεθόδους της, αλλά το γεγονός πως ό,τι έκανε το έκανε για να προστατεύσει τη χώρα της, παραμένει.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα