Η προσέγγιση του συστήματος Tong Ren για τον καρκίνο

LogoTongRenweb1408599218

Το κείμενο αποστέλλει το Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών ESOFOS

Καρκίνος – μια εκτενέστερη ματιά – μια σύγχρονη ανάλυση

Είναι γνωστό ότι το Tam Healing System παρέχει εξαιρετικά θεραπευτικά οφέλη για τους ασθενείς με καρκίνο. Το έχουμε παρατηρήσει αυτό σε πάρα πολλές περιπτώσεις όπως θα παραροκουθήσετε και στα video που ακολουθούν και αποτελούν ειδικά αφιερώματα στη θεραπευτική μέθοδο Tong Ren σε κεντρικά δελτία ειδήσεων του NBC NEWS και FOX NEWS :

Για εμάς ως θεραπευτές υπάρχουν πρωτόκολλα για όλους τους καρκίνους και τις ασθένειες απομακρύνοντας το εμπόδιο που παρεμποδίζει την βιοηλεκρική ενέργεια και ως εκ τούτου μειώνει την απόδοση των φυσιολογικών σωματικών λειτουργιών. Τα εμπόδια επηρεάζουν αρνητικά τις εξής περιοχές:

• Κεντρικό Νευρικό Σύστημα – βιοηλεκτρικό σύστημα και σχετικά νεύρα και όργανα

• Το Ενδοκρινολογικό Σύστημα- βιοχημικό σύστημα και σχετικοί αδένες

• Το Καρδιαγγειακό Σύστημα- σύστημα κυκλοφορίας του αίματος και του οξυγόνου και σχετικά όργανα

• Το Ανοσοποιητικό Σύστημα – Ρύθμιση και εξουδετέρωση παθογόνων και τοξινών και σχετικοί αδένες και όργανα

Για την καταπολέμηση του καρκίνου, χρειάζεται να γνωρίζουμε σε πιο σύστημα βρίσκεται το εμπόδιο. Αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί από εμάς πρώτα να γνωρίζουμε την φύση του ίδιου του καρκίνου. Για να το κατανοήσουμε καλύτερα αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορετικές θεωρίες σχετικά με το τι είναι ο καρκίνος.
Συνιστά, καταρχήν, ο καρκίνος έναν παθογόνο οργανισμό; Η απάντηση είναι όχι. Ο καρκίνος δεν συνιστά ουσιαστικά έναν εξωγενή παθογόνο οργανισμό αλλά μπορεί να εμφανιστεί ενδεχομένως ως αποτέλεσμα ενός παθογόνου οργανισμού, μιας έλλειψης ή κάποιας τοξίνης. Τα καρκινικά κύτταρα συνιστούν κανονικά αλλά ιδιαίτερα κύτταρα. Έτσι, ένα καρκινικό κύτταρο δεν εντοπίζεται ως κύτταρο που παρουσιάζει κάποια ανωμαλία, καθώς, αρχικά τουλάχιστον, αποτελεί μέρος των οργανικών μεταβολών και ως εκ τούτου δεν εντοπίζεται και δεν εξουδετερώνεται από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνιστά επομένως ο καρκίνος μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού; Η απάντηση είναι ναι, στο αρχικό τουλάχιστον στάδιο. Όπως τόσοι μηχανισμοί του σώματος, ο καρκίνος ακολουθεί μια διττή διαδικασία, η οποία είτε αυξάνει είτε μειώνει κάτι. Όσον αφορά στον καρκίνο αυτό επιβεβαιώνονται μέσω της ύπαρξης των ακόλουθων δυο γονιδίων στο σώμα:

• Ογκογονίδια – τα γονίδια τα οποία παράγουν καρκινικά κύτταρα- οδηγώντας ως εκ τούτου το σώμα παράγει καρκινικά κύτταρα.
• Καρκινοκατασταλτικά γονίδια- γονίδια τα οποία αναστέλλουν την δράση των καρκινικών κυττάρων

Σύμφωνα με τον Dr. Burzynski, πρωτοπόρο στην έρευνα και την θεραπεία του νεοπλασματικού καρκίνου, ο καρκίνος προκαλείται συνήθως όταν διαπιστώνεται ανεπάρκεια των κατασταλτικών κυττάρων. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην υποκίνηση της δραστηριότητας των κατασταλτικών κυττάρων. Άλλοι όπως ο Dr. Viktoris Kulvinskas, προωθούν εδώ και χρόνια την υπόθεση ότι ο καρκίνος συνιστά ένα στάδιο φυσιολογικών διαδικασιών του σώματος. Η θεραπεία του καρκίνου επιτυγχάνεται με την επάνοδο του οργανισμού στην φυσιολογική του κατάσταση, εξουδετερώνοντας την ανάγκη του να συνεχίσει να παράγει καρκινικά κύτταρα προς αποκατάσταση. Η ανακάλυψη αυτών των γονιδίων αποδεικνύει ότι η ύπαρξη του καρκίνου στο σώμα είναι κάτι φυσιολογικό.

Γιατί έχουμε λοιπόν καρκινικά κύτταρα; Γιατί ο οργανισμός διαθέτει γονίδια που παράγουν καρκινικά κύτταρα;
Πρέπει να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Να θυμάστε ότι το σώμα βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση αποκατάστασης, επικοινωνίας, επιβίωσης και συντήρησης. Τα κύτταρα αυτά έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης στον οργανισμό.

Στην περίπτωση του καρκίνου, τα καρκινικά κύτταρα βρίσκονται σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό. Το πρόβλημα ξεκινά από την ανεξέλεγκτη διαταραχή του πληθυσμού των καρκινικών κυττάρων, εξαιτίας της οποίας μπορεί να εμφανιστούν όγκοι και πιο σοβαρά στάδια καρκίνου.

Ακολουθούν ορισμένες πιθανές αιτίες παραγωγής καρκινικών κυττάρων ως μια μορφή προστατευτικού μηχανισμού.

• Τοξίνες

• Ανεπάρκεια

• Φλεγμονή ( πιθανές παρενέργειες από τις τοξίνες και την ανεπάρκεια)

Γιατί λοιπόν είναι τόσο αποτελεσματική η θεραπεία Tong Ren, ειδικά σε ότι αφορά στον καρκίνο; Μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις καρκίνου σε τρεις σημαντικές περιοχές κατά την απομάκρυνση ενός εμποδίου:

1. Απομάκρυνση της κύριας αιτίας στο σώμα που δημιουργεί τα καρκινικά κύτταρα για λόγους επιδιόρθωσης (φλεγμονές, τοξίνες, ανεπάρκειες π.χ. οξυγόνου ή θρεπτικών συστατικών):

2. Αποκατάσταση της σωστής μεταφοράς βιοηλεκτρικής ενέργειας και των πληροφοριών στα κανονικά κύτταρα προκειμένου να σταματήσει η φθορά του γενετικού κώδικα των κυττάρων ή η λανθασμένη εκτέλεση του.

3. Μείωση των οργανικών περιβαλλοντικών επιρροών που επιτρέπου τα περιττά καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν. Διασφάλιση άφθονης ποσότητας οξυγόνου στην περιοχή βελτιώνοντας της κυκλοφορία στο καρδιαγγειακό σύστημα ή στο λεμφικό σύστημα.

Στο Tam Healing System, αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο ως μια μεταβολική, περιβαλλοντική και συστηματική κατάσταση, αντί για μια κατάσταση που προκαλείται από παθογόνους οργανισμούς.

Η παθογένεια μπορεί να συνιστά μέρος του προβλήματος και μπορεί να αποτελεί και την αρχική αιτία δημιουργίας του εμποδίου, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι παθογόνοι οργανισμοί επιδρούν στον οργανισμό μας με πολλούς τρόπους, αλλά τα καρκινικά κύτταρα δρουν οπορτουνιστικά περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδηλωθούν.

Επιπλέον, όπως είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, ο καρκίνος συνιστά έναν μηχανισμό επιβίωσης. Ο οργανισμός τίθεται σε κίνδυνο και χρειάζεται συγκεκριμένα κύτταρα για την επιβίωση σε συνθήκες ανάγκης. Οι συνθήκες αυτές είναι συνήθως αναερόβιες και τα καρκινικά κύτταρα διαθέτουν ειδικές ικανότητες επιβίωσης σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Προσωρινά, το σώμα ενεργοποιεί τα συγκεκριμένα αυτά κύτταρα για να ξεπεράσει κρίσιμες καταστάσεις τα οποία κανονικά πρέπει να εξουδετερωθούν μετά την κρίση.
Ο στόχος μας είναι να επανακτήσει ο οργανισμός την υγεία του με την κατάλληλη μεταφορά οξυγόνου και την εξουδετέρωση των αντίξοων συνθηκών.
Αν πρόκειται για πρόβλημα στο DNA, διορθώνουμε την βιοηλεκτρική ενέργεια απομακρύνοντας το βιοηλεκτρικό εμπόδιο στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ).
Με κάθε τρόπο, ο στόχος μας είναι να εξουδετερώσουμε το αναερόβιο περιβάλλον που δημιουργεί στον οργανισμό την ανάγκη αποστολής καρκινικών κυττάρων για επιδιόρθωση και ενθαρρύνει την αύξηση τους.

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα κανονικά κύτταρα θα έχουν αρκετή βιοηλεκτρική ενέργεια για την σωστή αναπαραγωγή τους. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με την απομάκρυνση των σωστών εμποδίων. Η στρατηγική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για τον καρκίνο.

Απόσπασμα από το βιβλίο Tam Healing System, Illustrated Anatomy, Healing Philosophy, Tong Ren Theory and Practice του Joseph Lucier

LogoTongRenweb1408599218-353x500Το Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών ESOFOS, είναι ένας χώρος θεραπειών και προσωπικής ανάπτυξης.
Εκπροσωπεί τη θεραπευτική μέθοδο Tong Ren www.tongren.gr σε Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα