Hahnemann Vol. 1: Η παράσταση όπου η τέχνη του θεάτρου ενώνεται με την Ομοιοπαθητική

Hahnemann Vol. 1: Η παράσταση όπου η τέχνη του θεάτρου ενώνεται με την Ομοιοπαθητική

«Κανείς δεν έχει αισθανθεί τόσο θυµό όσο µια περιφρονηµένη γυναίκα». Η Νέλλη Βαλαωρήτου είναι γιατρός. Ζει έναν ονειρεµένο γάµο. Σε λίγο θα µάθει πως ο Άρης της, την απατά. Η ζωή της θα γεµίσει οργή αποκαλύπτοντας διαταραχές, προδοσίες και βία, που έµεναν να κοιµούνται κάτω από έναν εκ πρώτης όψεως «λειτουργικό» γάµο.

Τα µυστικά και η προδοσία δένουν το σκελετό της ιστορίας, ο οποία χωρίζεται σε τρεις πράξεις και η πλοκή εξελίσσεται τρεις φορές επί σκηνής µε διαφορετικό τρόπο και σκοπό. Η κάθε εκδοχή της ιστορίας, διαδραµατίζεται από διαφορετικές Οµοιοπαθητικές ιδιοσυγκρασίες.

Ο κάθε άνθρωπος έχει µια ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία η οποία χαρακτηρίζεται από τους δικούς της τρόπους έκφρασης των σωµατικών και ψυχοδιανοητικών χαρακτηριστικών του ατόµου. Για αυτό και ενώ η θεατρική συνθήκη παραµένει η ίδια, οι τρείς ιστορίες είναι διαφορετικές µεταξύ τους. Ερευνούµε την κατάληξη µίας πλοκής, σύµφωνα µε την διαφορετικότητα ως προς τον χαρακτήρα των ανθρώπων που την δηµιουργούν.

Σε κάθε ένα από τα τρία επίπεδα, υπάρχουν κόσµοι µέσα στους κόσµους. Το κοινό εµπειρικά εισχωρεί σε αυτούς και εµπλέκεται. Θεατές, ηθοποιοί, τεχνολογικά µέσα, συνυπάρχουν σε µια περίπλοκη κοινότητα στοιχειωµένη από Οµοιοπαθητικές ιδιοµορφίες και στοιχεία. Το θέατρο µε σκοπό την Αριστοτέλεια Κάθαρση θα µας αφήσει να εκτονώσουµε τα συναισθήµατα µας σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ίσως η ταύτιση των Όµοιων Παθών µας, (Οµοιοπαθητική) µε τους χαρακτήρες,
να οδηγήσει σε ευεργετικά για την υγεία µας συναισθήµατα όπως το να συµπάσχουµε, να συναισθανόµαστε και να κατανοούµε.

Το Hahnemann είναι πρώτη παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου µε την επιστήµη της Οµοιοπαθητικής.

Στο Hahnemann το κοινό θα έρθει σε επαφή µε τις ιδιοσυγκρασίες της Οµοιοπαθητικής που αντιπροσωπεύονται από τους χαρακτήρες του έργου. Εξοµολογήσεις και µυστικά φανερώνονται σε ένα περιβάλλον οπού όλοι γίνονται όµοιοι.

‘Τα όµοια θεραπεύονται µε τα όµοιά τους’, Ιπποκράτης.

Το έργο έχει πάρει τον τίτλο του από τον πατέρα της Οµοιοπαθητικής Dr. Samuel Hahnemann. H πλοκή του βασίζεται στην ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, που επαναλαµβάνετε σε τρία επίπεδα. Σε κάθε επίπεδο γνωρίζουµε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις ιδιοσυγκρασίες της Οµοιοπαθητικής.

Λόγω των ποικίλων συµπεριφορών, αντιδράσεων, προτιµήσεων των εννέα συνολικά χαρακτήρων, η ίδια ιστορία εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά σε κάθε επίπεδο. Όταν βρεθούµε µπροστά στις ιδιοσυγκρασίες της Οµοιοπαθητικής νιώθουµε πως βλέπουµε κάποιον δικό µας, κάποιον που ξέρουµε καλά και κάποιες φορές τον εαυτό µας. Αυτό συγκλονίζει γιατί οι οµοιότητες που βρίσκουµε έχουν λεπτοµερή, ακριβή και σαφή στοιχεία.

Mία καινοτόµος θεατρική παράσταση που διασταυρώνει την ιστορία του Mike Bartlett «Dr. Foster», την Φιλοσοφία της Οµοιοπαθητικής και σύγχρονα τεχνολογικά µέσα σε ένα διαδραστικό περιβάλλον όπου ο θεατής είναι σηµαντικός και ενεργός.

Λίγα λόγια για την οµάδα COEVAL I

Η οµάδα COEVAL I ανοίγει ένα κεφάλαιο που θέλει ένα θέατρο για όλους, να ενώνει, να ακούει, να µην αποκλείει κανέναν. Η οµάδα ακολουθεί την Αριστοτέλεια θεωρεία της Θεατρικής Κάθαρσης. Το θέατρο επινοήθηκε για το κοινό, για λόγους θεραπείας, για να µπορούµε να συναισθανόµαστε ο ένας τον άλλο. Η οµάδα γεννήθηκε το 2011 για να εµπλουτίσει την άφιξη καινούργιων εφαρµογών διαδραστικού θεάτρου. Στόχος της είναι µεταµορφωτικές εµπειρίες θεάτρου που εστιάζουν στο κοινό, στον χώρο της σκηνής, στους ερµηνευτές και στην αφήγηση. Τα µέλη της αποτελούν µια πολυπολιτισµική κοινότητα η οποία συνδέεται και επικεντρώνεται στην πραγµατοποίηση ρεαλιστικών ιστοριών σε καινοτόµες παραστάσεις.

Ταυτότητα της παράστασης

Κείµενο Σκηνοθεσία: Άννα Δανέζη Eπεξεργασία Κειµένου: Μάκης Κατσούλης
Καλλιτεχνική Επιµέλεια: Κωνσταντίνα Βισβιροπούλου New Media: Αλεγια Παπαγεωργίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιαννης Καταγάς Οργάνωσης Παραγωγής: Ορέστης Τάτσης, Λία Κικέρη
Παραγωγή: COEVAL I C.I.C Theatre Company

ΠΑΙΖΟΥΝ

Πάνος Ιωσηφίδης, Λουκία Μπάτση, Τάσος Κορκός, Πηνελόπη Φλουρή, Μαρία Φώφη Ανέστου, Βαγγέλης Παπαδάκης, Βίκυ Μαιδανόγλου, Χριστιάνα Λαδοπούλου, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Άννα Δανέζη, Δήµητρα Παπουρτζή.

INFO

Πρεμιέρα 21 Ιανουαρίου

Παραστάσεις κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 20.00 µ.µ
Τιµές εισιτηρίων 12 ευρώ Γενική είσοδος, 8 ευρώ Μειωµένο.
Διάρκεια παράστασης 3 Ωρες 30 λεπτά.

Τηλ. Κρατήσεων: 210723456

Εισητήρια στο Εκδοτήριο: Πανεπιστηµίου 39 Στοά Πεσµαζόγλου / Ticket Services και στα καταστήµατα Public / Public.gr

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα