Τι είναι οι λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων και γιατί τα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι;

Τι είναι οι λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων και γιατί τα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι;

Οι λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων κατασκευάζονται τοποθετώντας μια λάμπα μέσα σε μεγάλα κομμάτια από ροζ αλάτι Ιμαλαΐων.

Έχουν μια ξεχωριστή εμφάνιση και εκπέμπουν μια ζεστασιά και μια πορτοκαλί – ροζ λάμψη όταν ανάβουν. Η πορτοκαλί λάμψη δημιουργείται από την κίτρινη λάμπα που τοποθετείται μέσα από το ροζ αλάτι. Όταν λοιπόν η λάμπα ανάβει, δημιουργεί αυτήν την πορτοκαλί – ροζ απόχρωση.

Οι αληθινοί λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων κατασκευάζονται από αλάτι που συλλέγεται από το αλατωρυχείο Khewra στο Πακιστάν.

Το αλάτι που προέρχεται από αυτήν την περιοχή πιστεύεται ότι είναι εκατομμύρια ετών και παρόλο που μοιάζει πολύ με το επιτραπέζιο αλάτι, οι μικρές ποσότητες ορυκτών που περιέχει του δίνουν ένα ροζ χρώμα.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν λαμπτήρες αλατιού Ιμαλαΐων απλώς και μόνο επειδή τους αρέσει ο τρόπος εμφάνισης και απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα που δημιουργεί το πορτοκαλί – ροζ φως στα σπίτια τους. Εν τω μεταξύ, άλλοι βρίσκουν σαγηνευτικά τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία τους.

Πώς λειτουργούν οι λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων;

Οι λαμπτήρες αλατιού λέγεται ότι παρέχουν οφέλη για την υγεία, επειδή είναι «φυσικοί ιονιστές», που σημαίνει ότι αλλάζουν το ηλεκτρικό φορτίο του κυκλοφορούντος αέρα.

Τα ιόντα είναι ενώσεις που φέρουν ένα φορτίο επειδή έχουν έναν μη ισορροπημένο αριθμό πρωτονίων ή ηλεκτρονίων.

Παράγονται φυσικά στον αέρα όταν συμβαίνουν αλλοιώσεις στην ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, καταρράκτες, κύματα, καταιγίδες, φυσική ραδιενέργεια και θερμότητα παράγουν όλα τα ιόντα του αέρα.

Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν τεχνητά από ιονιστές αέρα που παράγονται στο εμπόριο.

Προτείνεται ότι οι λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων μπορούν να παράγουν ιόντα προσελκύοντας σωματίδια νερού που εξατμίζονται ως διάλυμα αλατιού όταν θερμαίνεται από τη λάμπα, σχηματίζοντας κυρίως αρνητικά ιόντα.

Ωστόσο, αυτή η θεωρία δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί ώστε να επαληθευτεί ή να καταρριφθεί.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν οι λαμπτήρες αλατιού παράγουν ιόντα σε σημαντικές ποσότητες, ή αν όχι και καθόλου.

Οι λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων έχουν οφέλη;

Αν και δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη, οι λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων μπορεί να έχουν μερικά οφέλη:

Είναι ελκυστικά: Αν σας αρέσει ο τρόπος που φαίνονται, θα μπορούσαν να είναι μια ελκυστική προσθήκη στο σπίτι σας.

Δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα: Θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Μπορεί να σας βοηθήσουν να περιορίσετε το φως το βράδυ: Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, η χρήση αμυδρό φως το βράδυ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Οι λαμπτήρες αλατιού των Ιμαλαΐων είναι φιλόξενοι, δημιουργούν μια ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα και μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα