Οι χορευτές του κενού

Οι χορευτές του κενού

Μπορεί μετά απ’ αυτό το video, to παιδί μας να σκεφτεί ότι θέλει να γίνει χορευτής στη ΝΑΣΑ! Τι να του πούμε; Ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται;

Οι σωλήνες και τα δωμάτια κενού, δημιουργήθηκαν στη ΝΑΣΑ τη δεκαετία του ’70, για την εκπαίδευση των αστροναυτών οι οποίοι ταξιδεύουν με τα διαστημόπλοια σε περιοχές του Σύμπαντος που δεν υπάρχει βαρύτητα.

Πρόκειται για χώρους όπου ο αέρας έρχεται από κάτω, κι έτσι, όποιο αντικείμενο μπαίνει σε αυτόν τον  χώρο, αιωρείται…

Τα χρόνια πέρασαν και οι σωλήνες κενού έγιναν γνωστοί σε όλο τον κόσμο από ντοκυμαντέρ περί αστροναυτών. Και όσοι είδαν τους τυχερούς αστροναύτες να αιωρούνται, είτε γέμισαν από θαυμασμό, ή ένα τσίμπημα ζήλιας τους διαπέρασε.

Ως άνθρωποι, φαίνεται να το φέρουμε βαρέως που δεν πετάμε, που δεν μπορούμε ν’ απαλλαγούμε για λίγο απ’ τη βαρύτητα. Ευτυχώς υπάρχει η θάλασσα αλλά αυτό εδώ, είναι σαν όνειρο!

Τώρα, ή οι αστροναύτες άρχιζαν να εκφράζουν τις καλλιτεχνικές τους πτυχές, είτε οι καλλιτέχνες θέλησαν να εκφραστούν μέσα από τις αστροναυτικές συνθήκες, ένα αξιοθαύμαστο μείγμα πάντως περιήλθε και το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο αξιοζήλευτο απ’ ότι ήταν το 1980.

Η χορεύτρια, παρολίγον αστροναύτης, είναι η Maja Kuczynska.

 

wind tunnel dancing

This wind dancing is absolutely mesmerising!

Gepostet von Daily Mail Australia am Sonntag, 10. September 2017

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα