Χρυσοί κανόνες από τη Λουίζ Χέι

LouizeHey

Υπάρχει πάντα χρόνος για να ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς χρυσούς κανόνες από τη Λουίζ Χέι. Κι αυτό γιατί η επανάληψη είναι η διαδικασία της εκμάθησης. Ορίστε δέκα  μικρές υπενθυμίσεις  που θα αποτρέψουν μερικά όχι και τόσο ευχάριστα γεγονότα ή καταστάσεις σήμερα.

1.Αγαπήστε τον εαυτό σας. Ολόκληρο! Από την κορφή ως τα νύχια, από τον τρόμο που έχετε νιώσει ως την απόλυτη έκσταση, από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα. Αγαπήστε τον όλο και περισσότερο.

2.Προσέξτε τις λέξεις και τα λόγια σας. Προσέξτε τις εκφράσεις σας. Παρατηρήστε πως μιλάτε στους κοντινούς σας, στους συνεργάτες σας, στους συμπολίτες σας. Αναρωτηθείτε μήπως κάποιες από τις λέξεις ή τις εκφράσεις θα μπορούσαν να ειπωθούν διαφορετικά. Μήπως κάποιες θα μπορούσαν να απορριφθούν από το λεξιλόγιό σας. Και μήπως κάποιες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται συχνότερα.

3.Αφήστε τις μνησικακίες. Αυτό το συναίσθημα της πικρίας όταν κάποιος δε μας φέρθηκε (ίσως ούτε και πρόκειται) όπως περιμέναμε. Η μνησικακία αναπαράγει αυτή τη λανθάνουσα συμπεριφορά του ή και τη λανθάνουσα προσδοκία μας. Και εφόσον δε μας άρεσε τότε γιατί να το αναπαράγουμε;

4.Εκπαιδευτείτε στην επιτυχημένη σκέψη. Στις επιτυχημένες δηλώσεις και στάσεις για υγεία, αγάπη, εργασία, αφθονία. Είναι τόσο πολλή η διαθέσιμη ύλη σήμερα! Βρείτε τη δική σας τακτική που θα σας ταιριάξει.

5.Να βοηθάτε τους άλλους. Δεν έχει σημασία σε τι μπελάδες έχετε βρεθεί σύμφωνα με τις παλιές σας πεποιθήσεις, πάντα θα υπάρχει κάποιος ν’ ακούσετε, να κάνετε ένα τηλέφωνο για αυτόν ή να προσευχηθείτε για εκείνον. Πόση δύναμη λαμβάνουμε όταν μοιραζόμαστε τις δυνάμεις μας με τους άλλους!

6.Παραμείνετε ήρεμοι. Εξασκηθείτε στις βαθιές αναπνοές. Πάντα θα υπάρχουν λόγοι να θυμώνετε μέχρι να υποστηρίξετε συνειδητά την ηρεμία, και τη διαύγειά σας.

7.Κάνετε καθημερινά τις δηλώσεις σας. Πόσες φορές τις έχετε κάνει σήμερα; Δεν υπάρχει απλούστερος τρόπος να βγείτε από δίχτυ του παρελθόντος σας.

8.Συνεχίστε τη δουλειά με τον εαυτό σας. Ακόμα κι όταν δείχνει πως τίποτα δεν προχωράει, συνεχίστε. Οι αντιστάσεις μας δεν κάνουν διάλειμμα.

9.Να είστε απεριόριστα Ευγνώμονες. Για τα δύσκολα και τα εύκολα, ευγνώμονες για αυτήν εδώ τη στιγμή, για το ζεστό φαγητό και για εκείνον που το έφτιαξε, για όλα και για το τίποτα. Για όλα, όλα, όλα.

10.Να πιστέψετε ότι μόνο καλά μπορούν να σας συμβούν και να έρθουν στη ζωή σας. Πιστέψτε το με όλη τη δύναμη, καθημερινά ακόμα και μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές σας, πείτε: «Μόνο καλό μπορεί να βγει απ’ αυτή την ιστορία!»

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα