Η αξία του χαμόγελου στη ζωή μας

Η αξία του χαμόγελου στη ζωή μας

Μπορεί με όσα συμβαίνουν γύρω μας, να μην μας αφήνουν πολλά περιθώρια χαράς. Παρόλα αυτά, έρευνες έδειξαν πως γυναίκες και άνδρες που χαμογελούν είναι ελκυστικότεροι.

Επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα πνευματικής και σωματικής υγείας, επιμένουν πως το χαμόγελο ενισχύει την μακροζωία, την θεραπεία, την αναζωογόνηση και την δύναμη.

Τα φορτία γίνονται ελαφρύτερα, όταν τα σηκώνει κανείς με χαμόγελο.

Το χαμόγελο αποτελεί τον σημαντικότερο και πιο απλό τρόπο έκφρασης χωρίς λόγια. Είναι ένα δυνατό εργαλείο διαχείρισης της καθημερινότητας και είναι κρίμα να μην το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.

• Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πεσμένοι, δοκιμάστε να χαμογελάσετε. Η διάθεση σας θα αλλάξει προς το καλύτερο, διότι το χαμόγελο θα “ξεγελάσει” το σώμα με αποτέλεσμα να εκκρίνει ενδορφίνες και σεροτονίνη, τις ορμόνες της χαράς.

• Αν χαμογελάμε, είμαστε πιο χαλαροί και τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν το στρες μειώνονται. Το σώμα μας θεωρεί ότι περνάμε καλά και δεν υπάρχει κίνδυνος, επομένως κρατάει τις στρεσογόνες ορμόνες σε καταστολή και δεν καταβάλλει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

• Από έρευνες έχει μετρηθεί πως όταν χαμογελάμε, υπάρχει μείωση στην αρτηριακή πίεση.

• Το χαμόγελο μας βοηθά να διατηρούμε έναν θετικό τρόπο ζωής και η θετικότητα θεραπεύει και αναζωογονεί.

• Το χαμόγελο μπορεί να μας κάνει να μη φαινόμαστε κουρασμένοι, πεσμένοι και με κακή διάθεση. Όταν έχετε στρες, αμέσως βρείτε ή δημιουργείστε αφορμές για να χαμογελάσετε. Σύντομα θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

• Όταν κάποιος χαμογελά μπορεί να φωτίσει τον χώρο, να φτιάξει την διάθεση των γύρω του και να τα κάνει όλα με περισσότερο κέφι. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο φέρνει χαρά, την οποία μπορεί να μεταδώσει και σε άλλους.

Χαμογελάστε λοιπόν χωρίς αφορμή, απλά χαμογελάστε.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα