Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση

i-diakopi-tou-kapnismatos-mporei-na-einai-mia-pragmatiki-proklisi
γράφει ο Χαράλαμπος Σολέας 
 
Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Αλλά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Το κάπνισμα είναι επιστημονικα αποδεδειγμένα μια επικίνδυνη, ακόμα και θανατηφόρα συνήθεια. Είναι μια κύρια αιτία του καρκίνου. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, νόσο των πνευμόνων, και άλλων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καταγμάτων των οστών και του καταρράκτη.
 Αν οι παστίλιες νικοτίνης, έμπλαστρα, τσίχλες, παροχή συμβουλών, ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλες μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος δεν σας έχουν βοηθήσει να αποβάλετε αυτή τη συνήθεια, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Η ύπνωση είναι η επιλογή για σας. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η ύπνωση μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να σταματήσουν το κάπνισμα.Τι είναι ύπνωση;
Η ύπνωση ορίζεται ως μια αλλαγμένη κατάσταση της συνείδησης στην οποία φαίνεται το άτομο να είναι κοιμισμένος ή σε μια έκσταση. Η Κλινική Υπνοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ορισμένων φυσικών ή ψυχολογικών προβλημάτων. Για παράδειγμα, συχνά χρησιμοποιείται για να βοηθήσει ασθενείς στον έλεγχο του πόνου. Χρησιμοποιείται επίσης σε ένα ευρύ φάσμα άλλων καταστάσεων όπως ζητήματα βάρους, διαταραχές ομιλίας, και προβλήματα εθισμού.
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ύπνωση έχει συζητηθεί πολύ. Μερικοί άνθρωποι,για παράδειγμα πιστεύουν ότι όταν είστε υπνωτισμένοι, μπορείτε να χαλαρώσετε, να επικεντρωθείτε περισσότερο και να είστε πιο πρόθυμοι να ακούσετε τις προτάσεις – υποβολές όπως στη διακοπή του καπνίσματος.Ακόμα κι αν το άτομο δείχνει να είναι σε έκσταση κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, δεν είναι αναίσθητος. Έχετε ακόμα επίγνωση του περιβάλλοντός σας, και – παρά τα όσα πολλοί να πιστεύουν- δεν μπορεί να γίνει τίποτα ενάντια στη θέλησή σας. Στην πραγματικότητα, οι δοκιμές εγκεφάλου που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς κατά τη διάρκεια συνεδριών υπνωτισμού έδειξαν ένα υψηλό επίπεδο νευρολογικής δραστικότητας.
Η ύπνωση για τη διακοπή του καπνίσματος
Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης για τη διακοπή του καπνίσματος, ο πελάτης καλείται συχνά να φανταστεί δυσάρεστες εκβάσεις από το κάπνισμα. Για παράδειγμα, ο Υπνοθεραπευτής θα μπορούσε να εισηγηθεί ότι ο καπνός του τσιγάρου μυρίζει σαν εξάτμιση φορτηγού ή ότι το κάπνισμα θα αφήσει το στόμα του πελάτη ένα αίσθημα εξαιρετικά αηδιαστικό.
Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε στο πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος “Εύκολα και Γρήγορα” είναι μια δημοφιλή μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, που επικεντρώνεται σε τρεις βασικές ιδέες:
  • Το κάπνισμα δηλητηριάζει το σώμα.
    Χρειάζεστε το σώμα σας για να ζήσετε
    Θα πρέπει να σέβεστε το σώμα σας και να το προστατεύετε (στο βαθμό που θα θέλατε να ζείτε)

Κατά την διάρκεια των 5-6 ωρών του προγράμματος διακοπής καπνίσματος  θα αναπτυχτούν και θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές Νεύρο Γλωσσικού Προγραμματισμού βασισμένες σε αυτές τις ιδέες έτσι ώστε να ενισχυθούν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας διακοπής ο Υπνοθεραπευτής διδάσκει τον πρώην καπνιστή αυτό-ύπνωση και στη συνέχεια του ζητά να επαναλαμβάνει αυτές τις επιβεβαιώσεις στον εαυτό του ανά πάσα στιγμή εμφανίζεται η επιθυμία για τσιγάρο.

Μελέτες έχουν επιδείξει ότι η ύπνωση είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους διακοπής καπνίσματος με τις λιγότερες παρενέργειες. Έχετε και εσείς την ευκαιρία τώρα.
Η απόφαση είναι δική σας, να έχετε ένα καθαρό, υγιές γεμάτο ζωντάνια σώμα.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα