Η Ορχήστρα Αθηνών «ACADEMICA» δωρεάν στην Κηφισιά

Η Ορχήστρα Αθηνών «ACADEMICA» δωρεάν στην Κηφισιά

Συναυλία θα πραγματοποιήσει η Ορχήστρα Αθηνών Academica στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης),  τη Δευτέρα 25 Ιουλίου. Η συναυλία θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ορχήστρα Αθηνών «ACADEMICA» μαζί με τους σολιστ Χρίστο Παπαγεωργίου και Τζένια Μανουσάκη παρουσιάζουν στην Κηφισιά συναυλία κλασικής μουσικής με πασίγνωστες κλασικές συνθέσεις και σύγχρονες μεταγραφές, όπου οι σολίστ παίζουν, διευθύνουν και μιλούν στο κοινό για τα έργα.

Η Ορχήστρα Αθηνών «ACADEMICA» δωρεάν στην Κηφισιά

Πιστή στις αρχές της, επιλέγει μια σειρά ιδιαίτερα απαιτητικών και ταυτόχρονα δημοφιλών προγραμμάτων, η Ορχήστρα Αθηνών «ACADEMICA» προσκαλεί τους φίλους της στη νέα καλλιτεχνική σαιζόν, υποσχόμενη στιγμές μουσικής απόλαυσης.

«Ερμηνεύω, άρα υπάρχω!»

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε τη ζωή της η ορχήστρα ACADEMICA ΑΘΗΝΩΝ που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό στις 28 Νοεμβρίου 2013, στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.

Με υποκινητή και ιδρυτή της τον βιολονίστα Οδυσσέα Κορέλη, που είναι και ο Εξάρχων της και επικεφαλής, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή και μαέστρο τον Νίκο Αθηναίο, την πολύτιμη συμπαράσταση του Ωδείου Αθηνών στους χώρους του οποίου φιλοξενείται και με τη συνεργασία του μουσικού συλλόγου «Ερατώ» που έχει αναλάβει το οργανωτικό μέρος, η ορχήστρα απέκτησε γρήγορα φίλους και το δικό της κοινό και κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στην μουσική ζωή της Αθήνας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αναλυτικά: 

W.A. Mozart: Μικρή νυχτερινή μουσική

G.F.Haendel: Sonata Nr.4 για βιολί, πιάνο και έγχορδα (μετ. Χρίστου Παπαγεωργίου)

P.I Tchaikovsky: Serenade

S.Barder: Adagio

B.Britten: Simple Symphony

H.Genzmer: Piano Concertino Nr2

(Μέρος του προγράμματος ενδέχεται να αλλάζει ανάλογα με το χώρο της συναυλίας)

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα