Η παράσταση του Πιραντέλλο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», δωρεάν στο Γαλάτσι!

Η παράσταση του Πιραντέλλο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», δωρεάν στο Γαλάτσι!

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου «Παρέα με τ’ αστέρια»,την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στις 21:00, η θεατρική ομάδα του Δήμου Ιλίου παρουσιάζει την εκπληκτική παράσταση «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», του Λουίτζι Πιραντέλλο.

Υπόθεση

Μια θεατρική ομάδα, με επικεφαλής τον σκηνοθέτη- διευθυντή, επιδιώκει να παρουσιάσει και να στήσει ένα θεατρικό δράμα, ξεκινώντας από ένα διήγημα του ίδιου του Πιραντέλλο. Ο σκηνοθέτης προσπαθεί να επιβάλει τις δικές του αντιλήψεις για το θέατρο σε όλους, αλλά αυτοί αντιδρούν! Αγανακτούν και στο τέλος τον διώχνουν από το θέατρο και μόνοι πια παλεύουν να σκηνοθετήσουν τους ρόλους που θα υποδυθούν.

Η παράστασή τους θίγει ένα κλασικό θέμα: Τη ζήλεια! Πρόκειται για μια βαθιά ζήλια που βασανίζει έναν άντρα και τον οδηγεί στην τρέλα, όταν σκέφτεται πως η σύζυγός του μπορεί να νοσταλγεί και να ονερεύεται την εποχή που ήταν νέα.

Το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» γράφτηκε στη διάρκεια της παραμονής τον Πιραντέλλο στο Βερολίνο, μεταξύ του 1928-29. Είναι μια δυναμική διαμαρτυρία κατά της παντοδυναμίας και των αυθαιρεσιών τών σκηνοθετών τής εποχής, που δεν υπολόγιζαν ούτε το σενάριο, ούτε τον συγγραφέα. Το μόνο που επιδίωκαν ήταν το εφφέ.

Πληροφορίες

Άλσος Βεϊκου, Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2102143317

Είσοδος Δωρεάν

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα