Η ΡΟΗ της Γνώσης: Εκπαίδευση και πιστοποίηση σε είδη μάλαξης και ολιστικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη.

Photo-28-05-2019-19-10-17

Η ΡΟΗ δεν είναι ένας ακόμα πολυχώρος ευεξίας στη Θεσσαλονίκη. Η ROI ACADEMY είναι ένα πιστοποιημένο κέντρο εναλλακτικής- ολιστικής εκπαίδευσης. Έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση και εφαρμογή εναλλακτικών – συμπληρωματικών – ολιστικών μεθόδων θεραπευτικής και ευεξίας.

Η Αναγκαιότητα της Φυσικής Ευεξίας

Σε έναν κόσμο όπου το στρες και η αγωνία αποτελούν καθημερινότητα, οι τεχνικές μασάζ αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

Η Πλήρης Σειρά Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ROI ACADEMY

 • Ινδικό Μασάζ Κεφαλής:Το ινδικό μασάζ είναι μια παράδοση χιλιάδων χρόνων. Μια αλληλουχία κινήσεων στην πλάτη, ώμους, χέρια, κρανίο, λαιμό και πρόσωπο λύνουν τα μπλοκαρίσματα, αποκαθιστούν την ισορροπία με μια απίστευτη αίσθηση ευεξίας. Είναι το απόλυτο χαλαρωτικό και αγχολυτικό μασάζ.
 • Rejuvance massage : Το ρεζουβανς είναι η πιο ολοκληρωμένη τεχνική φυσικής αναδόμησης και αναζωογόνησης του προσώπου. Πετυχαίνουμε αποκόλληση των στοιβάδων της επιδερμίδας, κονταίνουμε τους μύες και απαλύνουμε τις ρυτίδες επαναφέροντας το πρόσωπο σε μια υγιή κατάσταση που ακτινοβολεί ομορφιά.
 • Shiatsu massage: Το shiatsu είναι μια αγωγή υγείας της Άπω Ανατολής. Τα δάχτυλα πιέζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος, για να προσφέρουν ανακούφιση από τους πόνους, τη δυσκαμψία, την ένταση, την κούραση και τα συμπτώματα της αρρώστιας Διασφαλίζει την ομαλή ροή της ενέργειας, την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας
 • Αθλητικό Μασάζ – Sports Massage: Η αθλητική μάλαξη είναι ένα εξειδικευμένο είδος μασάζ για όσους ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες ή έχουν ιδιαίτερα καταπονημένη καθημερινότητα. Διαφέρει σε πολλά σημεία από το απλό χαλαρωτικό μασάζ και θεωρείται πιο απαιτητικό τόσο για τους θεραπευόμενους όσο και για τους θεραπευτές .O φοιτητής θα έχει την ευκαιρία να διδαχθεί εξειδικευμένη μυολογία και οστεολογία με γνώσεις ανατομίας, τεχνικές διατάσεων για όλο το σώμα και σε πρακτικό επίπεδο τεχνικές μάλαξης για όλο το σώμα.
 • Thai massage: Το Thai Massage είναι διεθνώς διαδεδομένο και ζητείται συχνά από τους ξένους πελάτες των ξενοδοχείων. Τα θεραπευτικά  οφέλη του είναι πολλά και αποτελεί ένα εκπληκτικό εργαλείο στην διάθεση ενός θεραπευτή – SpaTherapist που θέλει να εμβαθύνει πραγματικά σε αυτό που ονομάζουμε χαλάρωση-ευεξία-θεραπεία .Η πρακτική του στηρίζεται στη θεωρία ότι το σώμα αποτελείται από 72000 γραμμές ενέργειας (νάντις). Ο θεραπευτής εργάζεται βαθιά με το σώμα μέσα από κάποια βασικές διαδρομές (κανάλια) για να απελευθερώσει και να διαμοιράσει αρμονικά την ενέργεια του δέκτη, τόσο την ψυχική όσο και την σωματική. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδάσκονται πάνω από 150 κινήσεις στις 4 βασικές θέσεις με έντυπο φωτογραφικό υλικό,  στο οποίο κρατούνται και σημειώσεις από τον σπουδαστή. Δουλεύουμε σε πρηνή, ύπτια, πλάγια, καθιστή θέση επεξηγώντας κάθε κίνηση και τις θεραπευτικές τις προεκτάσεις.
 • Σουηδική Μάλαξη:  Σουηδική – μυοχαλαρωτική μάλαξη . Αποτελεί  την  βάση των περισσοτέρων ειδών μάλαξης. Είναι μια ολοκληρωμένη μορφή χειρομάλαξης για χαλάρωση νευρομυική. Στο σεμινάριο  ο φοιτητής για έχει τη δυνατότητα να διδαχτεί σε θεωρητικό επίπεδο γενικά στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος , ενδείξεις και αντενδείξεις εφαρμογής μασάζ ,προετοιμασία περιβάλλοντος χώρου μασάζ.
 • Gua Sha: H τεχνική του Gua Sha είναι κομμάτι της κινέζικης θεραπευτικής του μασάζ και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τον δυτικό κόσμο με την απλότητα και την αποτελεσματικότητα της. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί λίθινα εργαλεία κατάλληλα κατασκευασμένα που με την σωστή τεχνική του θεραπευτή προκαλεί έντονη υπεραιμία στο δέρμα και στους μύες που εφαρμόζεται. Σκοπός είναι να κινητοποιηθεί η ενέργεια, να λυθεί ο μυικός σπασμός και τότε έχουμε θεαματικά αποτελέσματα και οφέλη.
 • Το Gua sha είναι μια απόλυτα φυσική εναλλακτική θεραπεία και στο σεμινάριο του, μαθαίνουμε τους μύες που εφαρμόζεται, τεχνικές, τρόπους χρήσης, ενδείξεις-αντενδείξεις καθώς και θεραπευτικά αποτελέσματα που αναμένουμε. Θα δούμε με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται ιδανικά και πως οργανώνουμε μια συνεδρία με αυτά τα εργαλεία .Η μέθοδος είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε θεραπευτή-μασέρ-αισθητικό με πολλές εφαρμογές στο σώμα και στο πρόσωπο. Θα διδαχθούμε την τεχνική Gua sha πως εφαρμόζεται στην πλάτη του ατόμου, στους γλουτούς, στον αυχένα, στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο εξηγώντας αναλυτικά τα οφέλη στο δέρμα, στους ιστούς, μύες, όργανα, Νευρικό Σύστημα κλπ.
 • Deep tissue massage: Το Deep tissue είναι τεχνική μασάζ που δουλεύει στους βαθύτερους ιστούς του σώματος, αποδίδοντας καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη χαλάρωση και την επιμήκυνση των μυών, όσο και των μοτίβων κίνησης του σώματος.
 • Trigger point:  Η τεχνική που ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο μέσα από τον εντοπισμό και την απενεργοποίηση των συνήθεις υπόπτων του Μυοπεριτοναϊκού συνδρόμου (Myofascial pain syndrome)
 • Λεμφικό μασάζ: Αποτελεί μια ειδική τεχνική μάλαξης για την αντιμετώπιση κυρίως του λεμφοιδήματος και όχι μόνο. Ο Vodder υποστήριζε ότι οι κλασικοί χειρισμοί της μάλαξης δεν μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τα λεμφικά αγγεία και να παροχετεύσουν την λέμφο. Έτσι εφάρμοσε άλλους χειρισμούς και συστηματοποίησε την τεχνική. Εφαρμόζεται κυρίως σε γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή ,διότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ασθενών εμφανίζει λεμφοίδημα, αλλά και σε αθλητικές κακώσεις ή χρόνιες εκφυλιστικές αρθροπάθειες.
 • Βελονισμός: Αυτό το σεμινάριο καλύπτει την θεωρία και πρακτική της εξισορρόπησης των ενεργειακών καταστάσεων του σώματος και του πνεύματος, προκειμένου να θεραπευθούν προβλήματα του δέρματος, του συνδετικού ιστού-που σταθεροποιεί το δέρμα στους μύες-, θέματα μυϊκής χαλάρωσης και ορθοστατικά προβλήματα συσχετιζόμενα με την ηλικία. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη θεραπευτική τεχνική, η οποία βασίζεται στην ανώδυνη τοποθέτηση βελονών σε σαφώς καθορισμένα σημεία του δέρματος.  
 • Βοτανοθεραπεία:  Η βοτανοθεραπεία είναι μια μέθοδος βοτανικής πρακτικής και συμβάλλει στην ικανότητα του σώματος μας να αυτοθεραπευτεί. Βοηθά στην αποβολή των τοξινών και συμβάλει στην αναγέννηση των ιστών.  Eχει ως σκοπό να ενημερώσει τον εκπαιδευόμενο σχετικά με το ποια είναι φαρμακευτικά φυτά και πώς να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς.
 • Αρωματοθεραπεία: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αρωματοθεραπείαείναι μια μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας στην οποία χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια φυτών ώστε να προκληθεί χαλάρωση και ανακούφιση από τα συμπτώματα κάποιας πάθησης.

Γιατί να επιλέξετε την ROI ACADEMY

Η ΡΟΗ προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στην εκπαίδευση. Συνδυάζει την τεχνική γνώση με την εμπειρία, δημιουργώντας έτσι επαγγελματίες που καταλαβαίνουν πραγματικά τις ανάγκες του ατόμου.


Ποιος είναι πίσω από όλα αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα;

Οι εκπαιδευτές δεν είναι απλώς “ειδικοί” στο αντικείμενο. Είναι Απόλυτα Εξειδικευμένοι Καθηγητές με πολυετή εμπειρία στο χώρο, προσφέροντας έτσι σε βάθος γνώση και πρακτική εμπειρία που είναι σπάνιο. Διαθέτουν όχι μόνο τις ικανότητες που χρειάζονται, αλλά και διάθεση να μοιραστούν τις αγωνίες σας, το όραμα σας και να βοηθήσουν στην επαγγελματική σας αποκατάσταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια συνάντηση και να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Ροη.
Η διεύθυνση είναι Γεωργίου Σουρή 4, Καλαμαριά 551 34, Θεσσαλονίκη και μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο +30 231 045 2711 ή στα email roiacademy5@gmail.com roi.polixoros@gmail.com αλλιώς μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας τη σελίδα https://www.roipolychoros.gr/el/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα