Η Ζωή σε αγαπάει! Λουίζ Χέι

Louise & Life Loves you

Στο νέο αυτό βιβλίο που εκδόθηκε από τον Ιβίσκο, Η Λουίζ Χέι με τον Ρόμπερτ Χόλντεν, μας κάνουν εντελώς ξεκάθαρο ότι η ζωή δεν είναι κάτι που μας συμβαίνει αλλά κάτι που συμβαίνει για εμάς αυτοπροσώπως! Βρίσκουμε μέσα του ιστορίες έμπνευσης, χιούμορ, πρακτικές διαλογισμού και πλήθος ασκήσεων από τον καθρέφτη ως την απελευθέρωση και συγχώρεση του παρελθόντος. Είναι γραμμένο με τη γλυκιά τρυφερότητα της Λουίζ και τη διαβεβαίωσή της σε όλους μας πως η ζωή πραγματικά μας αγαπάει! Αλλιώς δε θα μας γεννούσε εδώ που τα λέμε.

Είναι ξεκάθαρη η αντίληψη του Ρόμπερτ Χόλντεν περί Συστημικότητας μέσα στο βιβλίο, μα και στο σύνολο της φιλοσοφίας της Λουίζ, πως είμαστε ενωμένοι με όλο το σύστημα γύρω μας, από τον διπλανό μας μέχρι τον γαλαξία στην άλλη άκρη του σύμπαντος κόσμου. Ακόμα πιο σαφές μας έχει γίνει ότι όσο σκεπτόμενα όντα είμαστε εμείς, άλλο τόσο είναι και οι κομήτες που κυκλοφορούν ανάμεσα στους πλανήτες. Το δίχως άλλο η σημερινή επιστημονική κοινότητα έχει περάσει από την αντίληψη που θέλει το Σύμπαν ως μια καλοφτιαγμένη μηχανή, στην αντίληψη πως το Σύμπαν είναι ζωντανό, έχει πλήρη συνείδηση και ανεπτυγμένο σύστημα σκέψης.

Προχωράμε λίγο πιο ελεύθερα στους συνειρμούς μας και αναγνωρίζουμε πως κι εμείς είμαστε ένα κομμάτι του σύμπαντος και το Σύμπαν είναι το υπόλοιπο σώμα μας! Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν ένα κύτταρο πάνω στο δέρμα σας, με πλήρη συνειδητότητα πως είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου συνόλου, δίχως να χάνει διόλου την ταυτότητά του. Είναι ένα δερματικό κύτταρο και δε χρειάζεται να είναι κάτι άλλο. Είναι μια χαρά έτσι όπως είναι.

Αυτά κι άλλα πολλά θα συλλάβουμε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Η Ζωή σε αγαπάει» τα οποία θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε ακόμα πιο συναρπαστικά την μεγάλη αυτή εποχή που διανύουμε ως Ανθρωπότητα. Την εποχή όπου όλοι, μέσω διαδικτύου κυρίως, ανακαλύπτουμε πως βρισκόμαστε εδώ μαζί με όλους τους άλλους. Και αν θέλουμε να συνυπάρξουμε μπορούμε να βρούμε λύσεις, λαμπερές ιδέες και νέες οπτικές.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα