Ιδέες για να μετατρέψουμε τον συνηθισμένο μας κήπο σε… νεραϊδόκηπο (Βίντεο)

Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν αλλά και εσείς, δεν θα πάτε πίσω! Η δημιουργία νεραϊδόκηπων είναι μια πολύ ευχάριστη ασχολία και το αποτέλεσμα, θα σας δώσει πολλή χαρά. Όπου και αν τον τοποθετήσετε, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, θα τον ομορφύνει και θα δώσει μια νότα μαγείας στο σπίτι σας.

Αυτός ο διακοσμητικός μικροσκοπικός κήπος που διαθέτει μια χαρούμενη και παιχνιδιάρικη διάταξη φυτών και αξεσουάρ όπως μικροσκοπικά σπιτάκια, ειδώλια, κοχύλια και οτιδήποτε άλλο επινοήσει η δημιουργική σας φαντασία είναι παρόμοιος με ένα terrarium γιατί δημιουργούμε ένα βιότοπο για τα φυτά μας, χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσουμε περιβλήματα από γυαλί, αφού οι νεραϊδόκηποι δημιουργούνται σε ανοιχτά δοχεία που μπορούν να επιβιώνουν είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά που θα χρειαστεί να προμηθευτείτε, αν και εσείς κυρίως, θα αποφασίσετε για τα φυτά και τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσετε.

Μία βάση για τον νεραϊδόκηπο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δοχείο θέλετε. Ανάλογα με το στιλ του κήπου, μπορεί να χρησιμοποιήσετε κάτι που να μοιάζει με βαρέλι κρασιού ή με γαλβανισμένη μεταλλική μπανιέρα. Ακόμη και ένα σπασμένο δοχείο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Σε μερικούς πανέμορφους νεραϊδόκηπους, χρησιμοποιούν κομμάτια από σπασμένο δοχείο, ως «βήματα» που οδηγούν στο σπιτάκι.

Γλάστρες εδάφους

Τα φυτά σας χρειάζονται κάπου να ριζωθούν. Θα είναι σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους; Ψάξτε για γλάστρες που είναι κατάλληλες για το είδος των φυτών που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και να μπορούν να τοποθετηθούν άνετα, στη βάση του νεραϊδόκηπου.

Τύρφη από βρύα

Αυτό το φυσικό βρύο είναι προαιρετικό, αλλά θα βοηθήσει με τον αερισμό και την αποστράγγιση. Βοηθά επίσης το χώμα να συγκρατεί την υγρασία.

Κηπουρική σπάτουλα

Μην ανησυχείτε μήπως λερώσετε τα νύχια σας με χώμα. Με την κηπουρική σπάτουλα, δεν διατρέχετε τέτοιο κίνδυνο.

Φυτά

Τι θα ήταν ένας κήπος νεράιδων χωρίς φυτά; Θα πρέπει να έχετε αποφασίσει πού ακριβώς θα αναπτυχθεί ο κήπος σας για να αξιολογήσετε τα παρακάτω: πόσο φως χρειάζεται; Πόσο συχνά θέλει πότισμα; Η διατήρηση και η καλή συντήρηση των φυτών είναι μια πρόκληση αλλά αν τα καταφέρετε, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Αφού ελέγξετε όλες τις παραμέτρους, προχωρήστε στην προμήθεια των φυτών σας.

Ειδώλια ή άλλες μινιατούρες

Αυτό είναι μέρος της διασκέδασης, όταν φτιάχνετε έναν κήπο νεράιδων! Προσθέστε κάποιες όμορφες πινελιές στη δημιουργική σας γλάστρα, κοσμώντας τα φυτά με μικροσκοπικά σπίτια , φτερωτά ειδώλια, μυθικά πλάσματα ή ακόμα και μικροσκοπικά φλιτζάνια καφέ από τα Starbucks.

Βότσαλα , θαλασσινό γυαλί , κοχύλια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία

Ενσωματώνοντας αυτά τα κομμάτια θα προσθέσετε κάποια λάμψη στον κήπο σας εξυπηρετώντας, παράλληλα, έναν πιο πρακτικό σκοπό: οι μικρές πετρούλες και τα κοχύλια, εκτός από την ομορφιά που θα προσφέρουν στον νεραϊδόκηπό σας, θα βοηθήσουν και στην αποστράγγιση του νερού.

*Και ότι άλλο γεννά η φαντασία σας!

Στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες σχετικά με την διαμόρφωση του νεραϊδόκηπου σας αλλά και εύκολους τρόπους για να τους δημιουργήσετε.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα