Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει με δωρεά την Εθνική Λυρική Σκηνή

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει με δωρεά την Εθνική Λυρική Σκηνή

Με μια νέα δωρεά ύψους 20.000.000 ευρώ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει την Εθνική Λύρική Σκηνή.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του ΙΣΝ κ. Ανδρέα Δρακόπουλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ κ. Γιώργου Κουμεντάκη, η δωρεά αυτή θα συμβάλλει στην υλοποίηση ενός τετραετούς σχεδίου ανάπτυξης και προγραμματισμού, το οποίο έχει σαν σκοπό, την καλλιτεχνική εξωστρέφεια αλλά και την ανάδειξη του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο εξωτερικό.

Εκτός από τη χρηματοδότηση δράσεων που έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη καλλιτεχνικών συνεργασιών, συμπαραγωγών και περιοδιών που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας νέας καλλιτεχνικής ταυτότητας της ΕΛΣ, η δωρεά αυτή, θα χρηματοδοτήσει και το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ταυτόχρονα, μια μεγάλη καμπάνια που θα γίνει σε μεγάλα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, θα προβάλλει διεθνώς, το νέο καλιτεχνικό στίγμα της ΕΘΣ.

«Η σχέση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την Εθνική Λυρική Σκηνή δεν είναι συγκυριακή και εφήμερη», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Δρακόπουλος, τονίζοντας ότι: «Το ΙΣΝ υποστηρίζει την ΕΛΣ εδώ και χρόνια. Από την υποστήριξη του ανοίγματος της ΕΛΣ στην κοινωνία πριν την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την δημιουργία των ίδιων των εγκαταστάσεων της στο ΚΠΙΣΝ, το άνοιγμά της σε νέες καλλιτεχνικές κοινότητες μέσω της Εναλλακτικής Σκηνής και την προσέγγιση ευπαθών ομάδων μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές της, βρισκόμαστε δίπλα στην ΕΛΣ για να υποστηρίξουμε τον στόχο της για εξέλιξη και εξωστρέφεια» και πρόσθεσε: «για εμάς, σαν Ελληνες πολίτες, η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι ένας εθνικός θησαυρός».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ κ. Γιώργος Κουμαντάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Η ανακοίνωση αυτής της νέας δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πέρα από τη μεγάλη χαρά που μας φέρνει, θα σημάνει και την καταγραφή της δικής μας δέσμευσης για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τετραετούς σχεδίου».

Ωστόσο, ο κ. Κουμαντάκης δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι η νέα δωρεά του ΙΣΝ δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το ρόλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση της επιβίωσης κα της καλής λειτουργίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα