Οι διαφορετικές σημασίες της κάθε ημέρας γεννήσεως

Η μέρα που  γεννήθηκες και η σημασία της για σένα!

Πως σε επηρεάζει η ημέρα που γεννήθηκες;

Η καθεμιά από τις εφτά μέρες, έχει έναν πλανήτη για κυβερνήτη, ο οποίος προκαλεί μια συγκεκριμένη επιρροή. Ασφαλώς, η επιρροή αυτή δεν είναι τόσο σημαντική όσο η επίδραση που έχει η ημερομηνία γέννησης, όμως δίνει κι αυτή ορισμένα χαρακτηριστικά.

Οι πλανήτες που κυβερνούν τις ημέρες είναι μια κληρονομιά από τις αρχαίες παραδόσεις, όπου έδιναν στην κάθε μέρα και από ένα όνομα θεού. Το έκαναν οι Χαλδαίοι, οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Με την επικράτηση του Χριστιανισμού, η Κυριακή στις περισσότερες γλώσσες πήρε την ονομασία της από τον Κύριο (Dominus), όμως τα ονόματα των υπόλοιπων ημερών που προήλθαν από τα λατινικά, έχουν συνθετικά που παραπέμπουν σε ονόματα πλανητών αλλά και θεών.

Έτσι λοιπόν, η Δευτέρα είναι η μέρα της Σελήνης, η Τρίτη η μέρα του Άρη, η Τετάρτη του Ερμή, η Πέμπτη του Δία, η Παρασκευή της Αφροδίτης, το Σαββάτο του Κρόνου και η Κυριακή του Ήλιου.

Πιο αναλυτικά λοιπόν:

ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Δευτέρα έχει κυβερνήτη τη Σελήνη. Αναφέρεται, πως τα άτομα που γεννιούνται αυτή τη μέρα έχουν ιδιαίτερα γλυκό πρόσωπο, χάρη στην ευαισθησία και τη νεανικότητα που τους χαρίζει το φεγγάρι, καθώς ξαναγεννιέται κάθε μήνα. Πρόκειται για ρομαντικούς και ονειροπόλους ανθρώπους, με ζωηρή φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα. Έχουν τη τάση να μελαγχολούν και είναι αρκετά εύκολο, με μια άστοχη κουβέντα ή πράξη από κάποιον να τους πάρει από κάτω.

Γεγονός που δεν κρατάει για πολύ. Σύντομα ξαναβρίσκουν την ενεργητικότητά τους. Η οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένη ακριβώς στη μέρα τους, τη Δευτέρα. Τότε είναι γεμάτοι ιδέες, ενθουσιασμό και όρεξη να καταπιαστούν με πράγματα, σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζουν σαν “σεληνιασμένοι”, τουλάχιστον στα μάτια των άλλων.

ΤΡΙΤΗ

Πρόκειται για τη μέρα του Άρη και όποιος γεννιέται τότε έχει μια αστείρευτη ενεργητικότητα και κινητικότητα. Ως γνωστόν, ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάνει αυτούς που γεννήθηκαν Τρίτη επιθετικούς. Τους χαρίζει μαχητικότητα και επιμονή, που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για καλό σκοπό και όχι μόνο για προσωπικά οφέλη.

Ενδιαφέρονται σημαντικά για το καλό των άλλων, εφόσον είναι καλοπροαίρετοι και γενναιόδωροι χαρακτήρες. Το οποίο όμως ισχύει μόνο αν έχουν και από τους γύρω, την ίδια αντιμετώπιση. Αλίμονο σε όποιον δεν τους φερθεί καλά! Θα του το φυλάνε για πάντα. Συναισθηματικά, είναι το είδος εκείνο των ανθρώπων, που δεν θα δείξουν στους άλλους πόσο πληγώθηκαν από κάτι. Είναι αρκετά περήφανοι για κάτι τέτοιο.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Είναι η μέρα του Ερμή και τα άτομα που γεννιούνται τότε, έχουν τη τάση να ζουν περισσότερο μέσα από την λογική, παρά το συναίσθημα. Ο ομώνυμος θεός ήταν ο προστάτης των γραμμάτων, του εμπορίου αλλά και των απατεωνιών.

Εκπροσωπούσε την εξυπνάδα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλό αλλά και για κακό. Όσοι λοιπόν γεννήθηκαν αυτή τη μέρα, διαθέτουν ένα εξαιρετικά γόνιμο μυαλό που κατεβάζει ιδέες με απίστευτο ρυθμό. Ωστόσο βασίζονται τόσο πολύ στη λογική τους, έτσι ώστε αρκετές φορές, να δίνουν στους άλλους την αίσθηση ότι αποφασίζουν με κυνικό και υπολογιστικό τρόπο. Έχοντας την τάση να σκέφτονται υπερβολικά, χάνουν την ανεμελιά και την απόλαυση της ζωής.

ΠΕΜΠΤΗ

Έχει για κυβερνήτη τον Δία, που μπορεί να χαρίσει σε όσους γεννήθηκαν στη μέρα του, μια ζωή γεμάτη τύχη και εμπειρίες, γνώσεις αλλά και ταξίδια. Όσοι ενστερνίζονται την επιρροή αυτή, είναι γεμάτοι θέληση και ενεργητικότητα. Βάζουν στόχους και ξέρουν πώς να τους πετύχουν, με σταθερότητα αλλά και υπευθυνότητα.

Δεν εγκαταλείπουν μέχρι να πετύχουν το ζητούμενο, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους αγαπημένους τους. Είναι ευχάριστοι και γίνονται ιδιαίτερα αγαπητοί στους άλλους για την ευθύτητα και την ειλικρίνειά τους. Οι ανθρώπινες σχέσεις, και ιδίως οι δεσμοί της φιλίας, τοποθετούνται ψηλά στην κλίμακα των αξιών τους. Αγαπούν τα ζώα και τα σπορ. Μάλιστα, πολλοί διάσημοι αθλητές έχουν γεννηθεί αυτή τη μέρα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κυβερνάται από την Αφροδίτη, και όσοι γεννιούνται τη μέρα αυτή είναι ευαίσθητοι, τρυφεροί και δοτικοί. Επίσης, έχουν εξαιρετικές διπλωματικές ικανότητες. Τα χαρίσματα αυτά, τους κάνουν ιδιαίτερα αγαπητούς στους άλλους. Πέρα από αυτό όμως, είναι οι «καλλιτεχνικοί» τύποι, με έντονη αγάπη αλλά και ταλέντο στις καλές τέχνες και τη μουσική.

Ο υπερβολικός συναισθηματισμός τους, συχνά καταλήγει σε μελαγχολία, όμως ακόμα και τότε είναι σε θέση να δώσουν μια δημιουργική διέξοδο, γράφοντας, ζωγραφίζοντας ή συνθέτοντας. Ως μέρα της γέννησής τους, η Παρασκευή είναι για εκείνους η πιο τυχερή. Ό,τι ξεκινούν ή πραγματοποιούν τότε θα έχει επιτυχία, ιδίως αν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις ή καλλιτεχνικές εμπνεύσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Το Σάββατο είναι η μέρα του Κρόνου, του πλανήτη της υπευθυνότητας, την οποία μεταδίδει σε όσους γεννήθηκαν με την επιρροή του. Παρόλο που έχουν μια συνήθως συγκαλυμμένη αλλά πολύ παθιάρικη πλευρά, οι “Σαββατογεννημένοι” συχνά παραμελούν την ευχάριστη και ανέμελη πλευρά της ζωής, για χάρη των καθηκόντων και των υποχρεώσεών τους. Είναι άτομα που και στις σπουδές αλλά και στην καριέρα τους, δουλεύουν σκληρά.

Με την εξυπνάδα, τη συσσώρευση γνώσεων και το οργανωτικό μυαλό τους, είναι φυσικό να οδηγηθούν στην επιτυχία. Η ζωή τους όμως, δεν μένει άδεια συναισθηματικά. Ό,τι δεν κυνηγούν, έρχεται μόνο του στον δρόμο τους. Η καλοτυχία τους στα ερωτικά, σε συνδυασμό με τη γοητεία τους, χαρίζει στους “Σαββατογεννημένους” πλούσιες εμπειρίες.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Κυριακή έχει κυβερνήτη τον Ήλιο και όσοι είναι γεννημένοι τότε, ακτινοβολούν καλοσύνη, μεγαλοψυχία και μια ήρεμη δύναμη. Είναι οι άνθρωποι που θα χαρακτήριζε κανείς «ωραίους τύπους». Ευθείς και ειλικρινείς, απαιτούν οι άλλοι γύρω τους να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Έχουν σημαντικά ανεπτυγμένη νοημοσύνη, και πολύ ξεκάθαρες ιδέες, το οποίο μπορεί μερικές φορές να δημιουργεί την αίσθηση ότι αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις, αποστασιοποιημένα και υπολογιστικά.

Παρόλο που οι γαλήνιοι ρυθμοί τους μοιάζουν εκτός τόπου στη τρέλα της σύγχρονης ζωής, καταφέρνουν να ολοκληρώνουν έγκαιρα αυτό που κάνουν. Φτάνουν εκεί που θέλουν όταν το θέλουν, με μια ήρεμη εσωτερική δύναμη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν βιάζονται ποτέ.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα