Ινδιάνικο Θεραπευτικό Τελετουργικό για να συνδεθούμε με τη Μητέρα Φύση

Ινδιάνικο Θεραπευτικό Τελετουργικό για να συνδεθούμε με τη Μητέρα Φύση

Οι ιθαγενείς και γενικά, οι φυλετικοί πολιτισμοί, είναι βαθιά συνδεδεμένοι με τον τόπο τους και επίσης, λατρεύουν τις δυνάμεις της φύσης, οι οποίες είναι και οι πηγές της ζωής τους.

Οι αυτόχθονες ιθαγενείς της Αμερικής, δεν διαφέρουν από κάποιους άλλους φυλετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που νιώθουν δέος, απέναντι στους πνευματικούς στοχασμούς αλλά και τα τελετουργικά των ιθαγενών αμερικανικών φυλών.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της μαγείας των ιθαγενών Αμερικανών είναι η θεραπεία. Στην πραγματικότητα, αυτό συνήθως προκύπτει από τη θεμελιώδη και ουσιαστική ανάγκη του ανθρώπου, να προστατεύσει τον εαυτό του. Η ανάγκη για την προστασία τους, έκανε πάντα τους ανθρώπους, να στρέφονται προς το υπερφυσικό.

Επιπλέον, οι θεραπευτικές τελετές, εμφανίζονται λόγω της ανάγκης μας για αναγέννηση: τη θανάτωση εκείνων των τοξικών συνηθειών που κατείχε ο παλιός εαυτός μας και ο οποίος ανακτούσε μερικά νέα φτερά ώστε, η ψυχή μας να μπορεί να πετάξει και πάλι, ακριβώς, όπως ο φοίνικας που αναδύεται από την τέφρα του και καθαρίζεται από κάθε πνευματική κατάπτωση.

Η Ιεροτελεστία

Πρώτον, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε νερό. Πρέπει να κάνουμε ντους για να καθαρίσουμε το σώμα μας, την ψυχή και το μυαλό μας, καθώς και τον δικό μας τρόπο ζωής. Μετά από αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε φυτά καθαρισμού ή βότανα όπως φασκόμηλο ή ακόμα και κάτι άλλο που το άρωμά του να μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Πρέπει να καπνίζουμε τον εαυτό μας με το απαλό άρωμα του βοτάνου και επίσης με τον ήπιο καπνό του.

Στη συνέχεια, πρέπει να διαλογιστούμε πάνω στο πνευματικό μας ζώο-τοτέμ. Οι φύλακές μας θα πάρουν τις ζωικές τους μορφές, για να μας προστατεύσουν από βλάβες και κινδύνους και μπορούμε να τους φτάσουμε μόνο μέσω διαλογισμού.

Μετά το διαλογισμό, μπορούμε να απευθυνθούμε στη Μητέρα Φύση και να της ζητήσουμε να μας βοηθήσει για να θεραπευθούμε, να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και να κάνουμε μια νέα αρχή στη ζωή μας.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα