Ο Manuel de Coco επιστρέφει με την ταινία «Invisible World – Shambhala»

Invisible World - Shambhala1

Ο Έλληνας δημιουργός Manuel de Coco που έχει τιμηθεί με Βραβείο Ειρήνης για την «Άγνωστη Γη» επιστρέφει το 2016 με μία ακόμη ταινία εσωτερικής αναζήτησης.

Γνωστός πλέον από την απαγορευμένη του ταινία ”Unknown Land”(«Άγνωστη Γη») ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεχίζει τη διεθνή καριέρα του με το Invisible World – Shambhala​ ” («Αόρατος Κόσμος -Σαμπάλα»). Τα γυρίσματα έγιναν σε 8 χώρες και κράτησαν 10 χρόνια. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό εσωτερικής αναζήτησης που οδηγεί στη Σαμπάλα – τον τόπο της ειρήνης και της ηρεμίας.

Invisible World - Shambhala

Υπόθεση

Η Σαμπάλα, ο τόπος της ειρήνης και της ηρεμίας, ένας επίγειος παράδεισος…

Ελάχιστοι έχουν ανακαλύψει την ιερή τοποθεσία. Πού όμως βρίσκεται η μυστική αυτή χώρα; Στις κορυφές των Ιμαλαΐων του Θιβέτ, στην έρημο Γκόμπι της Μογγολίας ή στη λίμνη Βαϊκάλη της Ρωσίας; Ένα οδοιπορικό αναζήτησης για τον τόπο που τελικά ίσως να βρίσκεται μέσα μας.

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στο Θιβέτ, την Ινδία, τη Μογγολία, τη Ρωσία, την Ιταλία,την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Ένα ταξίδι που κεντρίζει το πνεύμα και συγκινεί την καρδιά θέτοντας ερωτήματα για τη Σαμπάλα, το θαύμα, τη θεραπεία, την ευλογία και τον πνευματικό δάσκαλο. Απαντούν θεραπευτές ,αναζητητές, επιστήμονες και εκπρόσωποι από θρησκείες και δόγματα όπως ο Βουδισμός, ο Σαμανισμός, η Ορθοδοξία, ο Καθολικισμός και ο Ιουδαισμός.

Μιλώντας ο σκηνοθέτης για την νέα του ταινία λέει:

“Πρόκειται για ένα οδοιπορικό εσωτερικής αναζήτησης που οδηγεί στη Σαμπάλα – τον τόπο της ειρήνης και της ηρεμίας. Ταξιδέψαμε σε πολλά μέρη όπου εικάζεται ότι υπάρχει, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε την ιερή τοποθεσία. Το κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ είναι η Σαμπάλα, ως μέρος της βουδιστικής θρησκείας, και τα επιμέρους στοιχεία της πνευματικότητας όπως το θαύμα, η θεραπεία, η προσευχή και ο πνευματικός δάσκαλος. Στόχος του είναι να δώσει απαντήσεις για το τι πραγματικά είναι η Σαμπάλα, όπως επίσης να ακουστούν και οι απόψεις άλλων θρησκειών για αυτόν τον ιερό τόπο. Με αφορμή αυτό το ντοκιμαντέρ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ξεχωριστούς ανθρώπους και πολιτισμούς. Πραγματικά αισθάνομαι ότι έγινα πιο πλούσιος εσωτερικά. ”

H πρώτη του ταινία «Άγνωστη Γη» είναι απαγορευμένη στον Αραβικό κόσμο και το Ισραήλ. Όπως φαίνεται, ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις και για τη νέα του ταινία. Για την επερχόμενη απαγόρευσή της σχολιάζει:

“Τώρα πλέον πιστεύω ότι θα απαγορευθεί και το επόμενο έργο μου “Invisible World – Shambhala” στην Κίνα και στο Βατικανό γιατί θίγει κάποια θέματα που θα τους ενοχλήσουν. Μέσα από την τέχνη όμως έχουμε ελευθερία έκφρασης και πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσω να κάνω άφοβα ταινίες που διχάζουν.”

Σύντομα αναμένεται το επίσημο τρέιλερ του “Invisible World – Shambhala”, τη στιγμή που η «Άγνωστη Γη» επιστρέφει στην Αθήνα από τις 3 έως 10 Δεκεμβρίου στις 18:45 στον κινηματογράφο Παλλάς (Παγκράτι, Υμηττού 109).

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα