Υπάρχει κάτι στο οποίο είμαστε όλοι εθισμένοι, η άνεση

Υπάρχει κάτι στο οποίο είμαστε όλοι εθισμένοι, η άνεση

Υπάρχει κάτι στο οποίο είμαστε όλοι εθισμένοι. Όχι σε μια ουσία οποιουδήποτε είδους ή σε κάτι πολύ πιο δύσκολο. Είμαστε όλοι εθισμένοι στην άνεση.

Ο εθισμός στην άνεση είναι τόσο εξαπατητικός ώστε μας κάνει να ξεπουλάμε τη ζωντάνια και τη χαρά μας για λίγη περισσότερη άνεση. Και όση περισσότερη άνεση έχουμε, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η λαχτάρα μας γι’αυτήν.

Η άνεση που αναζητούμε, σπάνια είναι φυσική. Αν και μιλάμε συνήθως για σωματική άνεση, στην πραγματικότητα, εκείνο που αναζητάμε είναι μια ψυχολογική άνεση.

Επιδιώκουμε περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη γνώση, περισσότερο πλούτο, περισσότερα περιττά πράγματα, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε λίγο περισσότερη από αυτή την ψυχολογική άνεση.

Και όσο περισσότερη άνεση έχουμε, τόσο πιο συμπαγείς γίνονται οι τοίχοι της πνευματικής μας φυλακής. Όσο περισσότερη άνεση έχουμε, τόσο στενότερη γίνεται η ζώνη της άνεσής μας.

Ας το καταλάβουμε! Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η δυσφορία!

Είμαστε τόσο εθισμένοι στην άνεσή μας που δεν συνειδητοποιούμε την αξία της δυσφορίας στη ζωή μας.

Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η δυσφορία είναι απαραίτητη για να αναπτυχθούμε, να εξελιχτούμε, να προχωρήσουμε. Το θέμα λοιπόν, δεν είναι να εξαλείψουμε τη δυσφορία αλλά να την αγκαλιάσουμε.

Κρυβόμαστε μέσα στη ζώνη της άνεσης μας, αφήνοντας τα τέρατα του έργου έξω από αυτό. Αλλά, αυτό είναι μόνο ένα τέχνασμα του μυαλού για να συνεχίσουμε να είμαστε εθισμένοι. Γιατί; Επειδή για το μυαλό μας έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε στη ζώνη άνεσής μας. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσο επηρεάζεται η καρδιά και η ζωντάνια μας από αυτό.

Γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε αρκετά θαρραλέοι για να εγκαταλείψουμε τις αυταπάτες, να αφήσουμε τη ζώνη άνεσής μας και να σώσουμε τον εαυτό μας.

Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας!

Παρόλο που είναι άβολα, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η άνεση που αναζητάτε είναι απλώς μια ψευδαίσθηση, δεν υπάρχει.

Δεν νομίζετε ότι θα την είχατε βρει μέχρι τώρα αν υπήρχε;

Δεν νομίζετε ότι τουλάχιστον κάποιος θα την είχε βρει;

Κανείς όμως δεν την βρήκε, επειδή δεν υπάρχει.

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη του μασάζ στη θλίψη και τα ψυχικά τραύματα

Ζητάμε την ασφάλεια και την άνευ όρων άνεση, σε έναν κόσμο όπου τα πράγματα ζουν, εξελίσσονται και ευδοκιμούν εν μέσω αγνώστου, αβεβαιότητας και δυσφορίας.

Έξω από τη ζώνη άνεσής μας είναι όπου είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας!

Εκεί συμβαίνει η μαγεία, εκεί που βρισκόμαστε, εκεί που οι δυνατότητές μας ξεδιπλώνονται, εκεί που αισθανόμαστε πιο ζωντανοί.

Χρειαζόμαστε να βρούμε ένα λόγο που να μας πάει πέρα από την άνεση και τη δυσφορία.

Και όταν θα βρούμε έναν, θα χρειαστεί να αναλάβουμε δράση. Και τα πράγματα μπορεί να πάνε εναντίον μας, τα πράγματα μπορεί να μας φοβίσουν, να μας συντρίψουν.

Αλλά όποτε τα πράγματα αρχίζουν να είναι σκληρά, όποτε τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται συντριπτικά, ας μην υποχωρήσουμε, ας προχωρήσουμε.

Τότε, είναι που συμβαίνει ο πραγματικός μετασχηματισμός.

Απλά πιέστε προς τα εμπρός εάν τα πράγματα αρχίσουν να σας ωθούν πίσω στη φυλακή σας!

Εάν τα πράγματα προσπαθούν να σας τρομάξουν, δείξτε τους τα δόντια σας και τρομάξτε τα εσείς. Σπρώξτε προς τα εμπρός ακόμα πιο πολύ.

Εάν τα πράγματα προσπαθούν να σας ωθήσουν πίσω, κλίνετε προς τα εμπρός!

Δεν έχει σημασία τι λέει ο νους για να σας πείσει να παραμείνετε φυλακισμένοι στη ζώνη άνεσής σας, να θυμηθείτε ότι είναι απλώς μια ψευδαίσθηση.

Σπρώξε μπροστά!

Βγείτε από τη φυλακή σας!

Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας!

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Το είδαμε στο lifecoachcode

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα