Ξενοδοχείο βιβλιοφάγων

japanese-hostels-let-bookworms-sleep-in-hidden-bookshelves

Βιβλιοφάγοι όλου του κόσμου, ήρθε η ώρα να συναντηθείτε! Ή μάλλον, να χαθείτε μέσα στα ιδιόρρυθμα δωμάτια του πρωτότυπου Hostel στο Τόκιο όπου τα υπνοδωμάτια βρίσκονται κρυμμένα πίσω από τα ράφια της βιβλιοθήκης που απαριθμεί χιλιάδες βιβλία. Με ειδικό φωτισμό, άνετα στρώματα και μαξιλάρια και κουκέτες, κάνει το σκηνικό όπως το ονειρεύονται οι άνθρωποι που αγαπούν το διάβασμα πριν τον ύπνο.

Για να γίνει ακόμη πιο άνετο και έξυπνο το σχέδιο των ιδιοκτητών, έχουν φτιάξει και ένα μπαρ μέσα στη βιβλιοθήκη – υπνοδωμάτιο. Φανταστείτε να μπορείτε να πηγαίνετε για ποτάκι φορώντας μόνο τις κάλτσες, αγκαλιά με το βιβλίο σας στο μπαρ ή αντίστροφα: με το ποτάκι σας στο κρεβάτι.

Είναι κάτι που μόνο οι λάτρεις των απέραντων κόσμων των μυθιστορημάτων, της λογοτεχνίας, της ποίησης μπορούν να συλλάβουν. Σε αυτό το… ασφαλές(!) περιβάλλον, δε διατρέχετε κανέναν κίνδυνο να σας διακόψει από την ανάγνωση οποιοσδήποτε δεν καταλαβαίνει ότι το να διαβάζετε ένα αγαπημένο και μυστηριώδες μυθιστόρημα, είναι μια τελετή, μια μυσταγωγία. Δε μπορεί να διακόπτει αυθαίρετα για να ρωτήσει αν έχετε τίποτα άπλυτα διότι θα βάλει πλυντήριο… χάνεται η μαγεία!

this hostel in Tokyo is every book lover's dream (via Bring Me)

Gepostet von BuzzFeed Books am Donnerstag, 4. Januar 2018

 

Εσείς, ποιο βιβλίο θα πάρετε μαζί σας απόψε;

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα