Ένα καινοτόμο e-Learning πρόγραμμα, από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα καινοτόμο e-Learning  πρόγραμμα, από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το e-Learning  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πρωτοπορεί στο χώρο της εκπαίδευσης, με ένα πρόγραμμα διάρκειας δύο μηνών που εστιάζει στη σχέση Μουσείου και παιδιού, με δράσεις και πρωτοβουλίες που εμπλέκουν το παιδί ως μαθητή ή ως μέλος της οικογένειας.

Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με εμπειρία και γμωση 30 ετών, δημιουργεί αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων και την ανταλλαγή γνώσης  και απευθύνεται σε μουσειολόγους, επαγγελματίες του πολοτιστικού χώρου, σε εκπαιδευτές, αλλά και σε όποιον ιδιώτη ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση μέσα στο χώρο του μουσείου.

Η υπέυθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου Μαρίνα Πλατή, αναφέρει πως το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, είναι ανοιχτό πάντα σε νέες ιδέες σχετικά με τη διάδραση ανάμεσα στα μουσεία και τα παιδία, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς , τους φοιτητές και τους ιδιώτες που ενδιαφέρονται για τα μουσεία, μοιράζοντας την πολυετή εμπειρία του, μέσα από ένα πρόγραμμα online επιμόρφωσης , σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, έμπειρο σε θέματα e-Learning.

Το πρόγραμμα απότελείται από οκτώ διδακτικές ενότητες που εστιάζουν στην πολύπλευρη παιδαγωγική διαδικασία, εξετάζοντας πρακτικές εφαρμογές  που περιλαμβάνουν βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, πρτότυπα κείμενα και προτεινόμενη βιβλιογραφία από πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, Πλάντζος Δημήτριος. Την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το E-Learning του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 20/10/2017​
Έναρξη μαθημάτων: 30 Οκτωβρίου 2017

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα