Κάλεσμα διαμαρτυρίας τρίτεκνων σε όλη την Ελλάδα

Νύχτες με πανσέληνο και ελεύθερη είσοδο στο μουσείο της Ακρόπολης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Κίνημα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων – και όχι μόνο – Οικογενειών  καλεί όλους τους γονείς να παρευρεθούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, στις 9 το πρωί, σε όλη την Ελλάδα για να αντιδράσουμε στην επικείμενη περικοπή των επιδομάτων τριτέκνων, πολυτέκνων και στήριξης τέκνων.

Η Κυβέρνηση σύμφωνα με το τέταρτο μνημόνιο που ψηφίστηκε στην Βουλή προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) συμφώνα με την οποία θα αποφασιστεί ο νέος τρόπος διάθεση των επιδομάτων τέκνων. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για οριστική κατάργηση του Ειδικού Βοηθήματος Τριτέκνων, Πολυτέκνων και πολύ σοβαρές αλλαγές στο επίδομα Στήριξης Τέκνων, όπως μεγάλη μείωση στα εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. εισόδημα 6.000 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί). Επίσης πολύς ντόρος γίνεται για την προϋπόθεση της δεκαετούς παραμονής στην Ελλάδα, που ισχύει μέχρι αυτή τη στιγμή, πράγμα που μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι θα βρουν τρόπους όλο και λιγότερες οικογένειες να λαμβάνουν στο άμεσο μέλλον τα επιδόματα.

Η κεντρική μας κίνηση θα γίνει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου αντιπροσωπεία μας θα παραδώσει επιστολή με την οποία ζητάμε συνάντηση με τους αρμόδιους ΠΡΙΝ εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ. Παράλληλα σε ένδειξη συμπαράστασης της αντιπροσωπείας μας αυτής, την ίδια ώρα και μέρα θα παρευρεθούμε διάφορες ομάδες ΕΞΩ από τα Δημαρχεία όλης της χώρας. Έχει σταλεί ήδη σε όλους τους Δήμους επιστολή με την οποία εξηγούμε ότι η διαμαρτυρία μας ΔΕΝ απευθύνεται στους Δήμους, αλλά επιλέξαμε το πιο κεντρικό και γνωστό κτίριο – σημείο της κάθε πόλης για να μαζευτούμε και έχουμε ζητήσει από τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν στο πλευρό μας. Πολλοί έχουν απαντήσει θετικά !!! Το ίδιο και κάποιοι βουλευτές αλλά και άλλοι πολιτικοί παράγοντες.

Αυτό γίνεται καθώς η ομάδα μας «Κίνημα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων – και όχι μόνο – Οικογενειών» είναι μια εθελοντική ομάδα που ξεκίνησε από το Διαδίκτυο, δεν είναι σωματείο ή οργανωμένος σύλλογος και οι γονείς που την αποτελούμε, κατά πλειοψηφία, βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά κατάσταση,  έτσι δεν μπορούμε μαζικά να κινηθούμε όλοι στο κέντρο της Αθήνας, στην Βουλή ή το αρμόδιο Υπουργείο. Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο θέλουμε να στείλουμε το μήνυμά μας στην Κυβέρνηση. Είμαστε διάσπαρτοι, αλλά είμαστε πολλοί !!!

Επίσης ανάλογες επιστολές συνεργασίας έχουν σταλεί σε ΟΛΟΥΣ τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες Τριτέκνων, Πολυτέκνων, σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ (Πανελλαδικής αλλά και τοπικής εμβέλειας).

Παρακαλούμε να προβάλλετε – αξιοποιήσετε το παρόν με κάθε τρόπο.  Καλούμε όλα τα ΜΜΕ να παρευρεθούν κοντά μας και να καλύψουν την δράση μας αυτή για να φτάσει το μήνυμά μας δυνατά στην Κυβέρνηση !!! Μας αφορά ΟΛΟΥΣ !!!

Την ομάδα μας μπορείτε να βρείτε στο Facebook, εδώ https://www.facebook.com/groups/diamartyriatriteknon  .

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα