Η καλύτερη διατροφή για το 2019 σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες

Η καλύτερη διατροφή για το 2019 σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες

Όλοι έχουμε έναν διαφορετικό οργανισμό και αυτό που είναι καλό για κάποιον μπορεί να μην δουλεύει καν για κάποιον άλλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν τόσες πολλές παρερμηνείες και παρανοήσεις σχετικά με τις συμβουλές υγείας, τις δίαιτες, τα προγράμματα απώλειας βάρους κ.λπ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένες δίαιτες που θεωρούνται οι καλύτερες από τις καλύτερες.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι, δεν υπάρχει μία δίαιτα που θα ήταν η καλύτερη για όλους, ωστόσο, κάθε υγιεινή διατροφή έχει οφέλη σε όλους.

Η καλύτερη διατροφή για το 2019

Η μεσογειακή διατροφή κέρδισε τον τίτλο “Η καλύτερη διατροφή της χρονιάς” για δεύτερη κατά σειρά φορά και ονομάστηκε η καλύτερη διατροφή στην Αμερική από την US News & World Report.

Η διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση πολλών υγιεινών λιπών όπως το ελαιόλαδο, τις άπαχες πρωτεΐνες, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Περιλαμβάνει επίσης την διακοπή όλων των επεξεργασμένων τροφίμων, των εξευγενισμένων σακχάρων και του κόκκινου κρέατος από τη διατροφή σας.

Η δίαιτα συνδέεται εδώ και καιρό με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότεροι κίνδυνοι για καρκίνο και καρδιακές παθήσεις, καλύτερη υγεία των νεφρών και υγιέστερο έντερο.

Υπάρχουν 3 επιπλέον τίτλοι, που απέκτησε αυτή η δίαιτα όπως “Η καλύτερη διατροφή για υγιεινή διατροφή, διαβήτη και καρδιακή υγεία”, “Η ευκολότερη δίαιτα που ακολουθείται” και “Η καλύτερη φυτική βάση δίαιτας”.

Οι 3 καλύτερες δίαιτες σύμφωνα με αυτούς τους ειδικούς:

1.Όπως είπαμε, η Νο 1 είναι η μεσογειακή διατροφή, που συνίσταται κυρίως στην κατανάλωση πολλών υγιεινών λιπών, άπαχων πρωτεϊνών, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, εξαιρουμένων των επεξεργασμένων τροφίμων, των εξευγενισμένων σακχάρων και του κόκκινου κρέατος. Αυτή η διατροφή θεωρείται η καλύτερη διατροφή στον κόσμο, μειώνει τους κινδύνους καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, αυξάνει την υγεία των νεφρών και προάγει ένα πιο υγιές έντερο. Πολλές χώρες της Blue Zone ακολουθούν ακριβώς αυτό το διατροφικό πλάνο.

2. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η δίαιτα DASH που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Στόχος της είναι να μειώσει την πρόσληψη νατρίου ενώ στηρίζεται πάνω σε μεταλλικά στοιχεία όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή τη δίαιτα, τρώνε άφθονα λαχανικά και φρούτα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά ολικής αλέσεως και μέτριες ποσότητες άπαχης πρωτεΐνης. Αποφεύγουν τα λίπη, το κόκκινο κρέας και τα διάφορα είδη γλυκών. Αυτός ο συνδυασμός φαγητού δεν είναι μόνο υγιής, αλλά μειώνει και την αρτηριακή πίεση.

3.Στην τρίτη θέση βρίσκεται η The Flexitarian Diet . Πρόκειται για μια δίαιτα για τους λεγόμενους ευέλικτους χορτοφάγους και είναι εξαιρετική για την απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνες. Στηρίζεται κυρίως στην κατανάλωση φυτικών τροφών, μειώνοντας σημαντικά την πρόσληψη κρέατος χωρίς να το κόψει τελείως, εξ ου και το όνομά του. Είναι ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν να αρχίσουν να γίνονται περισσότερο χορτοφάγοι.

181 Shares
Share
WhatsApp
Vibe
Share
More