Καλλιτέχνης δημιουργεί “κόσμους” μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες!

Η Ολλανδή καλλιτέχνης Rosa de Jong δημιουργεί ολοκληρωμένους “κόσμους” μέσα σε λεπτούς γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες. Ο καθένας τους περιέχει μινιατούρες κτηρίων, μικρούτσικα δέντρα και άλλες κατασκευές σε μέγεθος μικρότερο και από ένα μυρμήγκι!!

Καλλιτέχνης δημιουργεί "κόσμους" μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες!

Τα σπιτάκια φτιάχνονται από χαρτόνι ενώ για το περιβάλλον τους χρησιμοποιεί ό,τι βρίσκει στο πραγματικό περιβάλλον: Άμμο από την κοιλάδα Monument, ξυλάκια που της φέρνει η γάτα της και πέτρες από το νησί Curacao στην Καραϊβική.

Καλλιτέχνης δημιουργεί "κόσμους" μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες!

Τα έργα της de Jong φαίνονται να αψηφούν τη βαρύτητα, καθώς φαίνονται να στέκονται αβίαστα στον αέρα.. Η σειρά Micro Matter που δημιούργησε μας κάνει να σκεφτόμαστε πόσο μικρή είναι τελικά η γη που κατοικούμε σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Καλλιτέχνης δημιουργεί "κόσμους" μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες!

Κάθε έργο χρειάζεται σχεδόν μια ημέρα για να ολοκληρωθεί. Σε συνέντευξή της στο City Lab, η de Jong εξομολογήθηκε ότι δημιουργεί αυθόρμητα: “Τίποτε δεν είναι προσχεδιασμένο. Απλώς παρατηρώ αυτό που φτιάχνω, το βάζω στον σωλήνα, βλέπω πως φαίνεται και μερικές φορές αλλάζω κάτι. Από κάθε σύνθεση εμπνέομαι για την επόμενη. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα κόσμοι να φτιάξω”.

Η de Jong ετοιμάζει για τα δημιουργήματά της ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πότε θα είναι έτοιμο στέλνοντάς της μήνυμα εδώ 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα