Καλώς ήρθατε στον πλανήτη Γη

Πώς μπορώ να συνεισφέρω στον τερματισμό των δεινών της ανθρωπότητας;

Δεν σταματήσαμε να είμαστε πνευματικά όντα, χάσαμε την επίγνωση ότι είμαστε πνευματικά όντα

Τα Μαθήματα Θαυμάτων αναγνωρίζουν πως το εγώ είναι η πηγή κάθε ανθρώπινης οδύνης. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τι ακριβώς είναι το εγώ, πώς λειτουργεί, πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας, αντί να το αφήνετε να καταστρέφει την ευτυχία σας.

Το εγώ είναι μια εξαιρετικά περιορισμένη ιδέα για το ποιος και τι είστε. Σας ορίζει μονάχα ως σώμα, περιορισμένο στα στενά όρια της σάρκας σας, που υπόκειται σε όλους τους νόμους και τις εμπειρίες που κυβερνούν τα σώματα.

Ως σώμα, είστε αδύναμοι και ευάλωτοι, μέσα σε ένα σύμπαν γεμάτο απειλές, που πηγάζουν από πράγματα ισχυρότερα από εσάς. Ασθένειες, καρδιακά επεισόδια, αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, συντριβές αεροπλάνων, παλαβοί με όπλα, σεισμοί, τσουνάμι και πυρηνικός πόλεμος· όλα μπορούν να σβήσουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο την ύπαρξή σας.

Ο κόσμος είναι ένα μέρος επικίνδυνο και πρέπει συνεχώς να προστατεύεστε και να υπερναμύνεστε του εαυτού σας. Στην ανάγκη, θα πρέπει να επιτεθείτε, προτού σας επιτεθούν. Α θέλετε να δείτε και να ακούσετε τη θλιβερή λιτανεία όσων μπορούν να συμβούν σε ένα σώμα, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Υπήρχε μια περίοδος που δεν ήσασταν σώμα ή εγώ. Ήσασταν ένα πανίσχυρο πνευματικό ον, που ήταν ένα με τον Θεό και με το υπόλοιπο σύμπαν. Είχατε απόλυτη αυτογνωσία και απολαμβάνατε όλα τα προνόμια ενός θείου όντος.

Διαβάστε επίσης: Σημασία έχει να είμαστε αρκετοί για εμάς και όχι για τους άλλους

Ύστερα, ήρθε κάποια στιγμή που απωλέσατε την επίγνωση του εαυτού σας ως πνεύμα και αρχίσατε να βλέπετε τον εαυτό σας σαν σώμα. Αυτό συνέβη όσο βρισκόσασταν στη μήτρα, την ώρα της γέννησής σας ή λίγο αργότερα.

Υποστήκατε μια πολύ σημαντική αλλαγή ταυτότητας. Δεν σταματήσατε να είστε πνευματικό ον· χάσατε την επίγνωση ότι είστε πνευματικό ον· Σίγουρα θα έχετε δει ταινίες, όπου η κάμερα αλλάζει εστίαση και από εκεί που βλέπατε έναν ηθοποιό στο πρώτο πλάνο, πλέον βλέπετε έναν άλλον, σε δεύτερο.

Ο ηθοποιός που βρισκόταν στο πρώτο πλάνο θαμπώνει και γίνεται σχεδόν αόρατος, ενώ η κάμερα εστιάζει στην εικόνα του άλλου που έχει πλέον τον πρώτο ρόλο στη σκηνή. Αυτό συνέβη και σε εσάς.

Η ταυτότητά σας ως πνεύμα θάμπωσε, ενώ η ταυτότητά σας ως σώμα έγινε συγκριτικά πολύ πιο ευδιάκριτη. Τη στιγμή εκείνη «γίνατε» σώμα. Δεν αλλάξατε ουσιαστικά τον Εαυτό σας, καθώς η πνευματική σας φύση παρέμεινε αμετάβλητη.

Μπορεί όμως πλέον να πιστέψετε πως είστε σώμα και μόνο σώμα.

Καλωσήρθατε στον πλανήτη Γη.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Αποκωδικοποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα