Οι καλύτερες πρακτικές του Robin Sharma, για μια υπέροχη ζωή

Οι καλύτερες πρακτικές του Robin Sharma, για μια υπέροχη ζωή

Θέλω να σας βοηθήσω να διαπρέψετε. Το μόνο μου μέλημα είναι να σας βοηθήσω να γίνετε σπουδαίοι, να φτάσετε στην κορυφή στη δουλειά σας, να βρείτε την ευτυχία στην οικογενειακή σας ζωή, να αφήσετε το σημάδι σας.

Τι έχω να κερδίσω εγώ απ’ όλα αυτά;

Όταν σας βοηθάω να ζήσετε την ιδανική σας ζωή, νιώθω σημαντικός. Νιώθω ότι κάνω τη διαφορά στον κόσμο. Ότι έχω βαρύτητα σαν άτομο. Ότι δεν περιφέρομαι μάταια σε αυτόν τον πλανήτη. Από εκεί πηγάζει μεγάλο μέρος της ευτυχίας μου. Αλήθεια.

Να, λοιπόν, τι σκέφτηκα σήμερα το πρωί στο ντους: Ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές μου; Με άλλα λόγια, ποια είναι τα καλύτερα πράγματα που κάνω για να κρατιέμαι στη βέλτιστη κατάσταση, να έχω ενέργεια και να αποδίδω; Κατέληξα στα εξής:

– Ξυπνάω στις 5π.μ. τις καθημερινές και αναπληρώνω ύπνο τα Σαββατοκύριακα.

– Μόλις σηκωθώ, αφιερώνω 60 λεπτά στην αυτοεξέλιξη και την ενδοσκόπηση. Είναι αυτό που αποκαλώ “ιερή ώρα”.

– Κάνω πέντε φορές την εβδομάδα ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής.

– 90 λεπτά μασάζ μία φορά την εβδομάδα.

– Ακολουθώ υγιεινή διατροφή. Παρ’ όλα αυτά, τρώω ένα με δύο γλυκά την εβδομάδα – η ζωή δεν πρέπει να είναι υπερβολικά αυστηρή, και αν δω στον κατάλογο “κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι”, το παραγγέλνω.

– Κρατάω ημερολόγιο σχεδόν κάθε μέρα. Είναι κάτι που δημιουργεί αυτογνωσία. Επίσης, χρησιμοποιώ το ημερολόγιό μου για να γράφω καθημερινούς στόχους, σχέδια, πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων, και σημειώνω νέες ιδέες, καθώς και τα μαθήματα που πήρα.

– Διαβάζω κάτι κάθε μέρα (από το Harvard Business Review και το Travel and Leisure, μέχρι το Dwell).

– Κάνω επιβεβαιώσεις ή “δηλώσεις επιτυχίας”, όπως τις αποκαλώ, όλη μέρα – ιδιαίτερα στο ντους. Αυτό κρατάει τις σκέψεις μου εστιασμένες σε ό,τι είναι πιο σημαντικό – και οι σκέψεις προηγούνται των πράξεων. Οι σωστές σκέψεις οδηγούν σε σωστές πράξεις.

– Μία φορά την εβδομάδα σχεδιάζω το πρόγραμμά μου και ξαναδιαβάζω τους στόχους μου. Συνήθως το κάνω την Κυριακή το πρωί.

– Συζητάω τουλάχιστον με ένα ενδιαφέρον άτομο την εβδομάδα για να διατηρήσω το πάθος μου και να έρθω σε επαφή με σημαντικές ιδέες.
Μια απλή συζήτηση μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή.

Έχω κι άλλες πρακτικές, όμως αυτές είναι οι καλύτερές μου, που με ανεβάζουν.
Εσείς επιλέξτε όσες σας ταιριάζουν. Αν διαφωνείτε με κάποιες, αγνοήστε τες.
Βρείτε απλώς ποιες αποφέρουν αποτελέσματα σε εσάς. Ύστερα αρχίστε να τις εφαρμόζετε αμέσως. Είναι αποτελεσματικές. Πολύ αποτελεσματικές.
Σήμερα μπορεί να είναι η πρώτη μέρα της νέας σας ζωής. Η επιλογή είναι δική σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή” από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα