Κάνε αυτό που αγαπάς και το χρήμα θα ακολουθήσει

Κάνε αυτό που αγαπάς και το χρήμα θα ακολουθήσει

“Είχα μια καλοπληρωμένη δουλειά και παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσα να πληρώνω τους λογαριασμούς μου”, μου είπε η Σίντι.

“Πήγαινα κακόκεφη στη δουλειά μου και η εσωτερική μου ενέργεια ήταν μπλοκαρισμένη, γιατί βρισκόμουν σ’ ένα χώρο που δεν τον αγαπούσα κι έτσι η εξωτερική ροή της αφθονίας, που αντιπροσωπευόταν από τη ροή των χρημάτων, ήταν επίσης μπλοκαρισμένη.

Αποφάσισα να ακούσω την καρδιά μου, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και αμέσως ένιωσα πιο ευτυχισμένη. Από τότε δεν είχα πια κανένα πρόβλημα χρημάτων”.

Το καθετί που συμβαίνει στα οικονομικά σου είναι μια αντανάκλαση αυτού που συμβαίνει στη συνειδητότητά σου.

Αν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση χαράς, γιορτής και επίγνωσης ότι ζεις σε ένα σύμπαν αφθονίας, τότε αυτό θα εκδηλώνεται με κάθε τρόπο στη ζωή σου. Αν νιώθεις άδειος και μπλοκαρισμένος, τότε θα δεις αυτές τις ιδιότητες να καθρεφτίζονται στον τραπεζικό λογαριασμό σου. Η ευημερία είναι μια κατάσταση του νου και όχι ένας αριθμός στο τραπεζικό σου βιβλιάριο.

Όταν άρχισα να γράφω το έκανα από χαρά και ενθουσιασμό. Ο στόχος μου δεν ήταν να βγάλω χρήματα. Οι αναγνώστες μου το ένιωσαν, άρχισαν κι εκείνοι να συμμετέχουν σ’ αυτό το πνεύμα και όλο και πιο πολλά χρήματα άρχισαν να έρχονται σ’ εμένα.

Τότε άρχισα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να βγάλω περισσότερα χρήματα. Στη στιγμή η δημιουργικότητά μου μπλοκαρίστηκε, αλλά το ίδιο συνέβη και με τη ροή των χρημάτων. Τότε θυμήθηκα πώς ξεκίνησα. Ξαναγύρισα στο αρχικό μου κίνητρο, οπότε επανήρθε πάλι και η αφθονία στα χρήματα.

Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να κάνεις λεφτά μόνο για τα λεφτά, ενώ αντίθετα είναι σπουδαία ιδέα να αναρωτηθείς: “Τι θα μου άρεσε πραγματικά να κάνω;” και “Πώς μπορώ να προσφέρω υπηρεσία;”

Ξέχασε την προσπάθεια να εξισορροπήσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό και ξαναγύρνα στην εναρμόνισή σου με το σύμπαν. Τα οικονομικά σου θα ακολουθήσουν από κοντά.

Βοήθησέ με να θυμάμαι ότι τα πλούτη του σύμπαντος βρίσκονται μέσα μου.

Ζω με αγάπη από την αγάπη και το σύμπαν αποκρίνεται αμέσως με όλη του την αφθονία.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen “Μια βαθιά ανάσα ζωής” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα