Κανείς δεν μπορεί να αποτύχει, αν κάποιος άλλος τον βλέπει επιτυχημένο

Κανείς δεν μπορεί να αποτύχει, αν κάποιος άλλος τον βλέπει επιτυχημένο

Επιχειρώντας μια θετική στροφή στη ζωή μας, κάτι μέσα μας αντιτίθεται και δεν είναι πρόθυμο να παραδώσει εύκολα τα όπλα!

Οι φόβοι πάντα «βασιλεύουν»στο υποσυνείδητο. Μη νομίζετε, λοιπόν, ότι με λίγες θετικές φράσεις θα αλλάξουν όλα. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Κάποιος μπορεί να λάβει μόνον ό,τι βλέπει τον εαυτό του να λαβαίνει…

Εάν ζητάς κάτι αλλά δεν πιστεύεις ότι είσαι ικανός ή άξιος να το λάβεις, δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Πρέπει να μπορείς να δεις, να νιώσεις ότι το αποκτάς!

Όποιος γνωρίζει τον πνευματικό νόμο αγαλλιάζει ενόσω ακόμα δείχνουν δύσκολα τα πράγματα. Δηλαδή, εμμένει στο όραμά του και ευχαριστεί για το αίσιο τέλος, που έχει λάβει το ζητούμενο.

Πρέπει ο άνθρωπος να κρατά το όραμα περαίωσης του ταξιδιού του και να απαιτεί την υλοποίηση όσων έχει ήδη λάβει. Αυτά ίσως είναι τέλεια υγεία, αγάπη, άνετη κάλυψη αναγκών, το κατάλληλο σπίτι ή καλοί φίλοι. Είναι όλες τέλειες ιδέες καταχωρημένες στον Θεϊκό Νου, τον υπερσυνείδητο νου του ανθρώπου που πρέπει να έρθουν μέσα από αυτόν και όχι σε αυτόν.

Η φράση κλειδί είναι «μέσα από τον άνθρωπο»· δεν είναι κάτι που θα του έρθει από έξω, ουρανοκατέβατο. Συνεπώς, θέλει επιμονή και εμπιστοσύνη ότι φροντίζεται και ευχαριστία που το αίτημά του ήδη εκπληρώνεται. Μετά είναι θέμα κατάλληλης στιγμής να εκδηλωθεί. Επίσης, να μην επιτρέπει στις δυσκολίες να κλονίσουν την πίστη του, δηλαδή να εμμένει στο όραμά του.

Διαβάστε επίσης: Η μυστική πόρτα της ευτυχίας μας

Ένας επηρεάζεται πολύ από τις ίδιες του τις καταστάσεις, οπότε του βγαίνουν αμφιβολίες και φόβοι. Ο φίλος ή «θεραπευτής» βλέπει ξεκάθαρα την επιτυχία, την υγεία ή την ευημερία του άλλου και ποτέ δεν παραπαίει, καθότι δεν τον «καίει» η κατάσταση. Είναι πολύ πιο εύκολο να «ασκήσει πίστη» ένας για κάποιον άλλον, αντί για τον εαυτό του, γι’αυτό δεν θα ‘πρεπε να διστάσει να ζητήσει βοήθεια εάν νιώθει ότι αμφιταλαντεύεται.

Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα που μας «καίει», μας επηρεάζει βαθιά, οπότε αναδύεται ισχυρή η ανησυχία και η αμφιβολία.

Τότε μπορεί να βοηθήσει ένας γνωστός μας σε ρόλο «θεραπευτή» της κατάστασης. Χρειάζεται όμως το άτομο αυτό να αναγνωρίζει επίσης τη δύναμη του λόγου, ώστε να μπορεί να «ασκήσει πίστη» για εμάς. Να μας στηρίξει εκεί που η πίστη μας πάει να κλονιστεί. Αντίστοιχα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο εμείς για κάποιον άλλον. Ας το θυμόμαστε.

Ένας βαθύνους παρατηρητής της ζωής είπε κάποτε: «Κανείς δεν μπορεί να αποτύχει, αν κάποιος άλλος τον βλέπει επιτυχημένο». Τέτοια είναι η δύναμη του οράματος! Και πολλές φορές ένας μεγάλος άνδρας όφειλε την επιτυχία του σε μια σύζυγο ή αδελφή ή φίλο που «πίστεψε σε αυτόν» και κρατήθηκε χωρίς ταλαντεύσεις στο τέλειο σχέδιο!

‘Η, όπως λέγεται: «Πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα κρύβεται μια σημαντική γυναίκα». Αυτό αφορά κάθε άτομο, άντρα ή γυναίκα, που ξεπερνά τα όρια της πεπατημένης, με τη στήριξη κάποιου που πιστεύει σε αυτόν ή σε αυτήν. Είναι όντως, μεγάλη η δύναμη του οράματος.

Γι’αυτό είναι σημαντικό να είσαι με άτομα που πιστεύουν σε σένα.

Καιρός να «αραιώνουν» τα υπόλοιπα από τη ζωή σου, δε νομίζεις;

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γεώργιου Κυρίτση «Υλοποίησε το Σύμπαν σου» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα