Υπάρχει «κατάλληλη ηλικία» για να γίνεις μητέρα;

Υπάρχει «κατάλληλη ηλικία» για να γίνεις μητέρα;

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο ρόλος της γυναίκας εδώ και πολλά χρόνια έχει αλλάξει. Η γυναίκα πλέον δεν ασχολείται μόνο με το νοικοκυριό, τη μαγειρική, το μεγάλωμα των παιδιών.

Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία εργάζεται, παίρνει σημαντικές αποφάσεις σε κάθε τομέα, ρισκάρει και σίγουρα πάντα επενδύει.

Ο τομέας της εργασίας, με τα καταπιεστικά ωράρια, το φόρτο και το στρες που τις περισσότερες φορές συνοδεύει όλα τα παραπάνω, κάνουν ουκ ολίγες γυναίκες να σκέφτονται πως επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά «αργότερα» προκειμένου να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να αισθανθούν καθόλα ανεξάρτητες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, η μέση ηλικία των εγκύων γυναικών στην Ισπανία είναι περίπου 32 ετών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ηλικία των 30 είναι στη μέση, μεταξύ ακραίας νεανικής και μεγάλης ηλικίας.

Στα 20, οι νέες γυναίκες αισθάνονται ότι είναι αρκετά ανώριμες για να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο, ενώ στα 40 ανησυχούν για τους κινδύνους της εγκυμοσύνης. Τα 30, είναι επομένως η ιδανική ηλικία για την πλειοψηφία των Ισπανών γυναικών.

Αν ρωτάτε εμάς, ακούστε απλά την καρδιά σας. Οι έρευνες, είναι πάντα έρευνες!

Εκδήλωση στην Εναλλακτική Ατζέντα: Fertility Empowerment – Ενδυνάμωση Γονιμότητας

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα