Κατεβάστε δωρεάν βιβλία του Αύγουστου Κορτώ

Κατεβάστε δωρεάν βιβλία του Αύγουστου Κορτώ

Ο δημοφιλής συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μας  δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε (σε μορφή pdf) τα 2 πρώτα του βιβλία τα οποία είναι εξαντλημένα εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα βιβλία: “Το τετράγωνο” και “Ραμπαστέν”

Κατεβάστε δωρεάν βιβλία του Αύγουστου Κορτώ

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η εκδότριά τους ήταν η αείμνηστη Μάγδα Κοτζιά του Εξάντα, και τα μοιράζομαι γιατί τα βιβλία γράφονται για να διαβάζονται – όποια κι αν είναι η μορφή τους”.

Λίγα λόγια για “Το τετράγωνο”: 

Ο Μπερνάρ και η Μαργκερίτ είναι ένα μεσήλικο ζευγάρι που επιδίδεται συχνά σε κοινές ερωτικές περιπέτειες: και τελευταίος τους στόχος είναι η νεαρή, πανέμορφη, ανδρόγυνη Ελίζ – την οποία όμως πολιορκεί με ερωτικές επιστολές ένα ακόμα επίδοξο ταίρι αγνώστου φύλου. Έτσι γεννιέται ένα παράφορο τετράγωνο, που κυνηγάει τον έρωτα στον σκοτεινό μυχό του.

Λίγα λόγια για το “Ραμπαστέν”:

Ο Ραμπαστέν είναι ένα πλάσμα δανεισμένο απ’ τον κόσμο των ονείρων, τον ίδιο που έπλασε τον Ορλάντο και τον Τάτζιο: κάθε φορά που το σώμα του νιώθει το άγγιγμα της ηδονής, αλλάζει φύλο. Όπως όμως θα μάθει κατά τον ρουν της τραγικής και σύντομης ζωής του, ο κόσμος, η ζωή, οι άνθρωποι, δεν είναι έτοιμοι για ένα παιδί των άστρων σαν αυτόν.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα