Καθαρισμοί με τα στοιχεία της φύσης

pasxalia kasidou1

Νερό…

Το μπάνιο είναι για όλους μια χαλαρωτική εμπειρία… ειδικά το ζεστό, ιαματικό νερό είναι πραγματικό δώρο της φύσης.

Το νερό δεν καθαρίζει μόνο το σώμα μας, αλλά αποβάλλει αρνητικές και βαριές ενέργειες που μαζεύουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, από την συναναστροφή μας με διάφορους ανθρώπους αλλά και από τις δικές μας ίσως σκέψεις φόβου. Μετά από ένα ντους αισθανόμαστε ξαναγεννημένοι, όμως το μπάνιο, έστω και για 10 λεπτά, είναι πολύ πιο ισχυρό. Ανοίγουν και καθαρίζουν όλα τα κέντρα μας, ειδικά αν κάνουμε και λίγες ασκήσεις αναπνοών και βυθίσουμε στο νερό στήθος και κορυφή του κεφαλιού. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μωρά αγαπούν να μένουν στο νερό…

Συνήθως κατά την διάρκεια του μπάνιου έχουμε μεγάλη διαύγεια πνεύματος και έρχονται οι καλύτερες ιδέες…

Κάνοντας μπάνιο δύο φορές την ημέρα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κρατάμε την ενέργειά μας καθαρή. Οι πιο πολλοί yogis κάνουν μπάνιο πριν την ανατολή και πριν τη δύση του ήλιου.

Το να πίνουμε αρκετό και καλής ποιότητας νερό είναι επίσης πολύ σημαντικό. Το 70% του σώματός μας είναι από νερό, οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι το νερό για την υγεία μας. Γνωρίζουμε επίσης ότι το νερό έχει μνήμη και σε αυτό το γεγονός στηρίζεται η ομοιοπαθητική. Ο Masaru Emoto μελέτησε την αντίδραση των μορίων του νερού, βάζοντας γραπτά μηνύματα πάνω σε μπουκάλια με νερό τα οποία μετά παρατηρούσε στο μικροσκόπιο. Η λέξη αγάπη δημιούργησε ένα πανέμορφο και αρμονικό σχήμα, ενώ η λέξη μίσος δημιούργησε χαοτικό σχήμα. Αυτό μας δίνει μια ιδέα πως οι σκέψεις μας είναι τόσο σημαντικές για την υγεία του φυσικού και νοητικού μας σώματος.

Το νερό λοιπόν είναι ένα από τα στοιχεία της φύσης που μας βοηθάνε να καθαρίζουμε το ενεργειακό μας σώμα και νατο κρατάμε σε υψηλή δόνηση.

IMG_5445Η Πασχαλιά Κασίδου είναι Δασκάλα Hatha Yoga και θα εισηγηθεί στο Yoga Retreat: Καθαρισμοί με τα 4 στοιχεία της φύσης

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα