Καθαρίστε την ενέργειά σας με απλούς τρόπους

Καθαρίστε την ενέργειά σας με απλούς τρόπους

Καθαρισμός ενέργειας με απλούς τρόπους

Λόγω των δυσκολιών που όλοι λίγο – πολύ αντιμετωπίζουμε, κάποιες καταστάσεις  μπορεί να μας ρίξουν ψυχολογικά. Να μας κάνουν να νιώθουμε καταβεβλημένοι και κενοί. Έτσι λοιπόν, εμφανίζεται η καθημερινή μας ανάγκη, για κάθαρση της ενέργειας μας. Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε απλοί τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να καθαρίσετε το σώμα σας από κάθε ανεπιθύμητη ενέργεια.

1. Επαφή με τη φύση

Καθαρίστε την ενέργειά σας με απλούς τρόπους

 

Η φύση είναι ένα απίστευτα δυνατό εργαλείο εξαγνισμού. Μας βοηθά με τις καθημερινές πιέσεις αλλά και δυσκολίες της ζωής, αφού κατέχει τη μαγική εκείνη ικανότητα να εξισορροπεί τη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος. Λίγος χρόνος μόνο στη φύση και η αναπνοή σας θα αρχίσει να γίνεται πιο βαθιά, οι μυς σας θα χαλαρώσουν και το πολυάσχολο μυαλό σας θα αρχίσει να αφήνεται.

Ειδικά αν δοκιμάσετε να σταθείτε για λίγο με γυμνά πόδια, τα πλεονεκτήματα αυτά αυξάνονται, καθώς θα νιώσετε την απόλυτη σύνδεση του σώματος σας με τη γη. Μπορείτε λοιπόν να βρείτε ένα μέρος, στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε με τη γη και να της επιτρέψετε να κάνει τα υπόλοιπα. Όσο στέκεστε εκεί, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια σας και στο πώς νιώθετε το έδαφος. Την υφή, τη θερμοκρασία και τις δονήσεις του. Ύστερα θα νιώσετε το ίδιο συναίσθημα να διατρέχει το σώμα σας.

2. Λευκό φασκόμηλο και ξύλο palo santo

Καθαρίστε την ενέργειά σας με απλούς τρόπους

 

Μία πολύ καλή ιδέα για τον ενεργειακό σας εξαγνισμό αλλά και την ενίσχυση της αίσθησης καθαρότητας και αυτογνωσίας, είναι η χρήση αυτών των φυσικών στοιχείων. Μπορείτε να έχετε ένα κομμάτι φασκόμηλο ή ξύλο palo santo μαζί σας και να τα χρησιμοποιείτε όποτε βρίσκεστε σε χώρο που δεν ενοχλείται από τον καπνό.

Χρησιμοποιούνται επίσης ως θυμίαμα αλλά και ως μέσο χαλάρωσης. Ο καθορισμός όμως ενός σκοπού ή μιας σκέψης κατά τη διαδικασία, μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία καθαρισμού.

3. Η σύνδεση μας με έναν ήχο

Καθαρίστε την ενέργειά σας με απλούς τρόπους

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινήσουμε την ενέργεια. Όταν χρησιμοποιείτε τη φωνή σας για να εκφράσετε κάποια αίσθηση στο σώμα σας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί μια μεταμόρφωση της ενέργειας και συνεπώς η εσωτερική σας ενέργεια να έρθει σε ισορροπία.

Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορους ήχους και τόνους, έτσι ώστε να βρείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο και σας ηρεμεί. Συγκεντρωθείτε στον ήχο αυτό αφού πρώτα ενώσετε τα χέρια σας μπροστά από την κοιλιά σας. Η ανάπτυξη μιας σχέσης με έναν ήχο μπορεί να είναι μια αργή διαδικασία. Οπότε να εξασκήστε συχνά και να μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας.

4. Σώμα και πνεύμα

Καθαρίστε την ενέργειά σας με απλούς τρόπους

Η διατήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας άσκηλεπτά σης προωθεί την απελευθέρωση ενδορφινών, την αύξηση αίσθησης της εσωτερικής μας ηρεμίας, αλλά και την μείωση του στρες. Η άσκηση αυτή δεν είναι απαραίτητο να είναι κουραστική και επίπονη. Μέχρι και 20 χαλαρό περπάτημα ή γιόγκα θα ήταν αρκετά. Για να ενισχύσετε την απελευθέρωση της διαθέσιμης ενέργειας, βεβαιωθείτε ότι γυμνάζεστε προσεκτικά και συγκεντρωμένα.

Με αυτό τον τρόπο καθοδηγείτε το σώμα σας πνευματικά νιώθοντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και εσωτερική δύναμη. Επίσης μπορείτε να κατευθύνετε και να εστιάσετε την αναπνοή σας σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος σας. Εισπνεύστε βαθιά και με την εκπνοή φανταστείτε ότι διώχνετε όλη την ένταση.

5. Νερό και εξαγνισμός

Καθαρίστε την ενέργειά σας με απλούς τρόπους

Το νερό είναι ένα αγνό μέσο που χρησιμοποιείται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, έτσι ώστε να εξαγνίσει το σώμα σας. Είναι καλό να πίνετε τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερό μέσα στην ημέρα. Με τον τρόπο αυτό βοηθάτε την ενυδάτωση του οργανισμού σας αλλά και τη στήριξη της λειτουργίας των οργάνων.

Η τακτική κατανάλωση νερού βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματός μας και στην εξάλειψη κάθε ανεπιθύμητης ενέργειας. Κάντε ένα ντους, έτσι ώστε το νερό να βοηθήσει στον καθαρισμό οποιονδήποτε ενεργητικών υπολειμμάτων που έχετε λάβει από το περιβάλλον σας. Ύστερα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, η επαφή με το νερό και η απόλυτη χαλάρωση που αυτό προσφέρει είναι ότι καλύτερο.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα