Ο (κάθε) χώρος σας θέλει το άρωμά του – 6 αρώματα για τους χώρους

kathe-horos-sas-thelei-aroma-tou

Τα αρώματα ανεβάζουν τη διάθεση, ηρεμούν το νευρικό μας σύστημα, δημιουργούν την αίσθηση της ασφάλειας και της ειρήνης και βοηθούν την υγεία μας. Ωστόσο δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλους τους χώρους, σε όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Παρουσιάζουμε 6 φυσικά αρώματα που ταιριάζουν στα κυριότερα μέρη του σπιτιού και της εργασίας και πώς να τα αξιοποιήσετε.

1. Κουζίνα – Κανέλα

Στην κουζίνα μπορούμε να έχουμε μυρωδιές όλων των ειδών. Από τις πιο ευχάριστες που προκύπτουν από την παρασκευή ενός γλυκού, μέχρι τις πιο δυσάρεστες που προκύπτουν από ένα ξεχασμένο φαγητό στον φούρνο που καίγεται! Χαλασμένα φαγητά, σκουπίδια, σιφόνια μπορεί επίσης να χαλάσουν την ισορροπία των οσμών της κουζίνας μας. Μπορούμε να βάλουμε στο μπρίκι μας δυο τρία ξυλαράκια κανέλας με νερό, και να τα βάλουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Το άρωμα της κανέλας θα διαχυθεί στον χώρο και θα καθαρίσει όχι μόνο από μυρωδιές αλλά και από μικρόβια την ατμόσφαιρα.

2. Κουζίνα – Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή έχουν αυτή την σπιρτόζικη μυρωδιά που ανανεώνουν ολοκληρωτικά την ατμόσφαιρα ενός χώρου όσο βαριά κι αν είναι από άλλες, ανεπιθύμητες μυρωδιές. Είναι ικανά να καθαρίσουν τον χώρο από επίμονες μυρωδιές καψίματος, μούχλας κλπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από τα μανταρίνια που μόλις φάγατε ο οποίες μόλις τις πιέζετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας, εκτοξεύουν αιθέριο έλαιο με πολύ έντονη και ευχάριστη μυρωδιά! ένα κεράκι με άρωμα λάιμ θα δώσει επίσης στην ατμόσφαιρα μια νότα δροσιάς και άνοιξης.

3. Κρεβατοκάμαρα – Λεβάντα και Τριαντάφυλλο

Στο υπνοδωμάτιο προτιμήστε το αιθέριο έλαιο της λεβάντας και εκείνο του ρόδου όπου ηρεμούν το νου και βοηθούν τον ύπνο. Μάλιστα και τα δύο αλλά κυρίως το τριαντάφυλλο, ευνοούν την ερωτική διάθεση και την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Για ακόμα πιο ερωτική διάθεση δείτε και το σανταλόξυλο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε σε αρωματικά στικ ή σε κεράκια που φτιάχνουν όμορφη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, για να μη βαρύνει ο αέρας της κρεβατοκάμαρας με τους καπνούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ξύλινες ράβδους βουτηγμένες σε αιθέριο έλαιο. Είναι μία εκπληκτική μέθοδος για κλειστούς χώρους που χρειάζονται άρωμα και καλή οξυγόνωση.

4. Γραφείο – Μέντα

Ο χώρος του γραφείου χρειάζεται ένα δυναμικό άρωμα το οποίο να διεγείρει ευχάριστα το νου και να διαλύει την υπνηλία. Δε θα μπορούσαμε να προτείνουμε κάτι πιο δυνατό από τη μέντα η οποία ξυπνά ακόμα και αρκούδες! Λίγες μόνο σταγόνες σε ένα ειδικό σκεύος για αιθέρια  έλαια για κεράκι και θα σας ανταμείψουν με ζωηρές καλημέρες, διαύγεια και καλές δουλειές. Επίσης καθαρίζει τέλεια τον χώρο από τον καπνό του τσιγάρου!

5. Σαλόνι – Σανταλοξυλο

Το σαλόνι μας είναι ένας χώρος όπου όλες οι παραπάνω μυρωδιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναλόγως την ώρα και τις δραστηριότητες. Λίγη μέντα το πρωί μπορεί να μας ξυπνήσει ευχάριστα ενώ η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις ώρες. Λίγο ρόδο ή σανταλόξυλο είναι ιδανικά για μια βραδιά με ταινίες και επικοινωνία.

6. Μπάνιο – Κέδρος

Το δωμάτιο που θα ήθελε πάντα ένα αρωματικό, σε πολλά σπίτια ένα αρωματικό χώρου εμπορίου μας βγάζει από τη δύσκολη θέση. Ο κέδρος όμως είναι ένα άρωμα που έχει συνδυαστεί στο μυαλό πολλών με τη φρεσκάδα και το ν ανοιχτό, καθαρό αέρα του δάσους. Στην ίδια ομάδα συγκαταλέγονται και  τα αρώματα του πεύκου και του κυπαρισσιού γι αυτό μην τα αγνοήσετε. Μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες αυτών των αρωμάτων σε νερό που θα ψεκάζετε στον χώρο όποτε είναι  απαραίτητο. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε με αυτό το νερό και τον καθρέφτη σας στο τελευταίο χέρι καθαριότητας, ώστε να έχετε πάντα ένα ευχάριστο άρωμα όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη!…

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα