Κάθε μέρα έχουμε αρκετούς λόγους για να νιώθουμε ευγνωμοσύνη, εμείς αποφασίζουμε όμως αν θα τους δούμε

Κάθε μέρα έχουμε αρκετούς λόγους για να νιώθουμε ευγνωμοσύνη, εμείς αποφασίζουμε όμως αν θα τους δούμε

Είναι πολύ σημαντικό να εξοικονομείς χρόνο για να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη. Όταν κοιτάζεις μέσα σου και μέσα στη ζωή σου είναι πιο εύκολο να βλέπεις το κακό παρά το καλό. Όμως ας θυμάσαι: το να σκέφτεσαι αρνητικά μειώνει την αυτοεκτίμησή σου και κάνει τις δύσκολες καταστάσεις να γίνονται δυσκολότερες.

Όσοι από εσάς πιστεύετε στις προφητείες που πραγματοποιούνται από μόνες τους μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι καλύτερο να έχετε το νου και την καρδιά σας ανοιχτά για τα καλά που μπορούν να σας συμβούν παρά τα άσχημα.

Είμαι βέβαιη ότι οι περισσότεροι από μας μπορούμε να θυμηθούμε τις όμορφες και τις απλές στιγμές της ζωής, όπως ένα χαμόγελό μας σε κάποιον ξένο στο σούπερ μάρκετ και το χαμόγελο που μας ανταπέδωσε εκείνος με τη σειρά του.

Θα ήταν θαυμάσιο να είχαμε τη δυνατότητα να παγώσουμε αυτές τις στιγμές στο χρόνο, ώστε να μπορούσαμε να εκτιμήσουμε απόλυτα τη στιγμή που κάποιος μας σφίγγει το χέρι, που μοιράζεται μαζί μας το γέλιο σε μια ταινία ή που κάθεται ήσυχα στο πλευρό μας για να μας παρηγορήσει!

Η κάθε μέρα μας προσφέρει αρκετούς λόγους για να νιώθουμε ευγνωμοσύνη και χρειάζεται να ψάχνουμε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές και να τις θυμόμαστε.

Διαβάστε επίσης: Νιώθοντας ευγνωμοσύνη όταν δεν έχω τίποτα αλλά και όταν έχω τα πάντα

Η καλή υγεία, η ικανότητα να βοηθούμε τους άλλους, η υποστήριξη που μας παρέχουν οι καλοί μας φίλοι, όλα αυτά και πολλά άλλα είναι λόγοι για τους οποίους μπορούμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Τίποτε στη ζωή μας δεν πρέπει να το θεωρούμε ως δεδομένο.

Κάθε μέρα, εγώ προσωπικά, ευχαριστώ τους γονείς μου που μου έμαθαν να κάνω ελεύθερα τις δικές μου επιλογές στη ζωή.

Η εσωτερική δύναμη προέρχεται από το μοναδικό πρόσωπο που μπορείς να κρατηθείς επάνω του και που μπορεί να σε βοηθήσει: τον εαυτό σου!

Όταν το μονοπάτι της ζωής μας οδηγεί σε κάποια σκληρά μαθήματα, τότε είναι καλύτερο να μαθαίνουμε από αυτά και να προχωρούμε.

Η ελπίδα, η πίστη και η αισιοδοξία μας δίνουν τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε το αύριο. Η ζωή μπορεί να είναι μια αληθινή πρόκληση, αλλά το ίδιο αληθινά μπορούν να γίνουν τα όνειρά μας αν εμείς νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι ήδη μας έχει δοθεί.

Τέλος μπορούμε όλοι να είμαστε ευγνώμονες για το θάρρος που μας επιτρέπει να ριψοκινδυνεύουμε κι έτσι να αποκτήσουμε την πίστη στον εαυτό μας που είναι η πιο σπουδαία δύναμη που έχουμε.

Όλοι μπορούμε και έχουμε την ικανότητα να προσφέρουμε στον εαυτό μας αγάπη, φιλία και γνώση σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Σ’εμάς ανήκει η απόφαση γι’αυτήν την προσπάθεια.

Όσοι από μας καταλαβαίνουμε τη σημασία της ευγνωμοσύνης μπορούμε να ενθαρρύνουμε και άλλους να αναγνωρίζουν τις δικές τους ιδιαίτερες στιγμές.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ωραίο συναίσθημα!

Απόσπασμα από το βιβλίο «Το Μυστικό Της Ζωής» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα